21 September 2006

Τσάβες vs Μπους...

... ...
Ένα θεατρικό σόου με επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου οργάνωσε ο Ούγκο Τσάβες, αυτή τη φορά από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Ήλθε εδώ χτες ο διάβολος και μίλησε σαν να του ανήκει όλος ο κόσμος» είπε ηγέτης της Βενεζουέλας, σχολιάζοντας την ομιλία Μπους. Μάλιστα, με την αναφορά της λέξης «διάβολος» σταυροκοπήθηκε καθολικά και κοίταξε προς τον ουρανό... Να το δείτε στην τηλεόραση οπωσδήποτε, πιστεύω ότι θα έκανε πρόβες στον καθρέφτη του προηγουμένως :-)

Ο Τσάβες κάλεσε τους Αμερικανούς να βάλουν τέλος στην ηγεμονία του προέδρου τους, την οποία χαρακτήρισε «σπαθί που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλου του κόσμου». Ο ίδιος είπε ακόμα ότι την ομιλία του Μπους «θα ήταν χρήσιμο να την μελετήσει ένας ψυχίατρος».

Από τα πυρά του προέδρου της Βενεζουέλας δεν γλίτωσε ούτε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών: «Με τη σημερινή του μορφή ο ΟΗΕ δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Το σύστημα είναι αντιδημοκρατικό» τόνισε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα το «ανήθικο» αμερικανικό βέτο, το οποίο «επέτρεψε την επίθεση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου».

Ο Τσάβες μίλησε επίσης και για την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας για μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Εμείς αν τελικά πάρουμε τη θέση, θα είμαστε η φωνή του Τρίτου Κόσμου» είπε.

«Ο Μπους είναι αλκοολικός, άρρωστος και γεμάτος κόμπλεξ» δήλωσε ο Τσάβες μιλώντας με περαστικούς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. «Περπατάει σαν τον Τζον Γουέιν» και «δεν ξέρει τίποτα από πολιτική» πρόσθεσε ο Τσάβες. «Έφθασε το αξίωμα του χάρη στον μπαμπά», είπε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο.

Ο Τσάβες μετέβη στο Χάρλεμ για να ανακοινώσει μια επέκταση του προγράμματος του για παροχή βοήθειας, με την πώληση πετρελαίου σε χαμηλή τιμή, στις φτωχές οικογένειες της Νέας Υόρκης.

Οι πληροφορίες από το in.gr, τα σχόλια δικά μου