25 January 2007

Απώλεια εξεταστικής, ίσως και απώλεια εξαμήνου!

...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας σε έκτατη συνεδρίασή του στις 24-1-2007, παρουσία των εκπροσώπων του ΕΠ, ΕΤΠ, ΔΠ και εκτάκτου ΕΠ, αποφασίζει ομόφωνα, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από τις συνεχιζόμενες καταλήψεις του Ιδρύματος, τα εξής:
  1. Με το δεδομένο ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί επαρκής διδασκαλία τόσο των θεωρητικών όσο και των εργαστηριακών μαθημάτων κατά το χειμερινό εξάμηνο 2006-07 οι εξετάσεις της Α' περιόδου του εξαμήνου δεν θα διεξαχθούν.
  2. Στη διάρκεια της Α' εξεταστικής περιόδου των εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα ώστε να καλυφθεί το ελάχιστο όριο των διδακτικών ωρών.
  3. Με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν τα παραπάνω θα διενεργηθούν στη συνέχεια οι εξετάσεις της Β' εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου 2006-07.

«Σε μαθήματα που διδάσκονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή -ημέρες συλλαλητηρίων και καταλήψεων- υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Δ. Νίνος. Στον χρόνο της πρώτης εξεταστικής περιόδου, που δεν θα γίνει, θα πραγματοποιηθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα ώστε να καλυφθεί το ελάχιστο όριο των διδακτικών ωρών. Με την προϋπόθεση αυτή -αν δεν συνεχισθούν οι καταλήψεις- θα εξετασθούν τα μαθήματα της δεύτερης περιόδου.

Το ίδιο πρόβλημα, παρότι επισήμως δεν υπάρχει απόφαση, πλην εκείνης του Παντείου Πανεπιστημίου, που αποφάσισε παράταση του εξαμήνου κατά τρεις εβδομάδες, αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. «Δεν υπάρχει απόφαση για απώλεια εξεταστικής. Ομως, όταν δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός διδακτικών εβδομάδων, πώς θα γίνουν εξετάσεις; Θα εξετασθούμε σε τι; Τι είδους αναβάθμιση σπουδών είναι αυτή, όπως την ευαγγελίζονται όσοι σήμερα κλείνουν με κατάληψη τη σχολή;» λέει στην «Κ» ο Γ. Στέγγος, φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΕΜΠ.