28 February 2007

Η έκπληξη της Προμηθέας έχει και συνέχεια

...
Το θέμα με την παρέμβαση της 15χρονης Προμηθέας στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο (βλέπε το βίντεο πιο κάτω) είχε συνέχεια στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία από το δημοσιογράφο Τάκη Μίχα:

ΜΙΑ 15χρονη τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο

Πολ Ποτ ο Ιουστινιανός - Ο χριστιανισμός υπεύθυνος για πολλές θηριωδίες


του
Τάκη Μίχα

Και εγένετο... χαμός! Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις κωμικοτραγικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο, που διοργάνωσε, όπως κάνει κάθε χρόνο, η ελληνική παροικία της πόλης.

Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» παρίσταντο εξέχοντα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μεταξύ των οποίων και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο μητροπολίτης της πόλης Ιάκωβος. Οπως κάθε έτος έτσι και φέτος είχε κληθεί ένας ομιλητής να αναπτύξει ένα θέμα. Το φετινό θέμα ήταν ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και ομιλήτρια η Προμηθέα, μια 15χρονη κοπέλα με μαγικές επιδόσεις στα μαθηματικά. Σε ηλικία 6 ετών η Προμηθέα είχε τελειώσει την ύλη του δημοτικού και του γυμνασίου και σε ηλικία 14 ετών είχε πάρει πτυχία σε θετικές επιστήμες από μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια. Πέρα από τα μαθηματικά, η Προμηθέα είχε και ένα άλλο χόμπι: την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, «Το Βήμα» πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα πορτρέτο της νεαρής μαθήτριας στο οποίο έκανε εκτεταμένη αναφορά στην αγάπη της για την Ελλάδα (πλήρες κείμενο>>>).

Διάφορες ξένες εφημερίδες αλλά και το ΒΗΜΑ έχουν δημοσιεύσει ήδη παλαιότερα ειδήσεις και σχόλια για την Προμηθέα!

Και μια επιστολή της Προμηθέας που περιγράφει τα γεγονότα στην εκδήλωση!