04 May 2007

O χουντικός και o ανεμοδούρας

Κατά Χριστόδουλου για το τρισάγιο στον τάφο του Γρίβα


Πριν από ένα μήνα ο Μίκης ύψωσε το λάβαρο της Ορθοδοξίας για να προστατεύσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο από όσους του ασκούν κριτική. «Όταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον αρχηγό της Εκκλησίας πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου», είπε υπερασπιζόμενος αυτόκλητος το δικαίωμα του Αθηνών και πάσης Ελλάδος να μιλά και έριξε βολές εναντίον όσων, όπως είπε, τον χτυπούν με κραυγές.

Χθες ο Μ. Θεοδωράκης πήρε τ' όπλο του και σημάδεψε τον αρχιεπίσκοπο που τέλεσε τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο. «Ο στρατηγός Γρίβας, τον οποίο αποφάσισε να τιμήσει στην Κύπρο (σ.σ. ο αρχιεπίσκοπος), πρώτον υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών μαζί με την οργάνωσή του, τη Χ, η οποία χτυπούσε τους αντιστασιακούς μαζί με τη Βέρμαχτ και την Γκεστάπο, και δεύτερον, ο ρόλος του στην Κύπρο μετά την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β' υπήρξε προδοτικός. Και είναι τα μέλη αυτής της οργάνωσης που σε συνεργασία με τη χούντα του Ιωαννίδη αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο προκαλώντας την επέμβαση του τούρκικου στρατού και βυθίζοντας έτσι την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά τη μικρασιατική καταστροφή», τόνισε στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο: «Μακαριότατε, λυπάμαι ειλικρινά που αυτές οι αστόχαστες ενέργειες αμαυρώνουν τον εθνικό σας ρόλο, που εγώ ο ίδιος αποκάλεσα θεσμικό (και το πιστεύω). Πολύ περισσότερο γιατί οι ενέργειες αυτές γίνονται σε μια τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας στιγμή, κατά την οποία ο λαός μας έχει ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, στην αμερικανοποίηση και στον αφελληνισμό του Λαού μας. Ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές εξακολουθώ να συγκαταλέγω και εσάς προσωπικά. Αυτό όμως θα πρέπει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από τη στάση σας».

Μοιάζει λίγο η χθεσινή τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη μ' εκείνη που είχε κάνει στα μέσα Μαρτίου στην παρουσίαση της «Οδύσσειας». Αναφερόμενος σ' όσους επιδιώκουν την «εξαφάνιση των Ελλήνων» έλεγε: «Αυτή η εξαφάνιση έχει πολιτική βάση. Μας έφαγαν οι εκσυγχρονιστές. Κι απ' την άλλη υπάρχει η άκρα Δεξιά και οι Πρίγκιπες της Εκκλησίας, με τη στείρα εθνοπληξία τους. Δεν ταυτιζόμαστε μ' αυτούς, ούτε είμαστε εθνικόφρονες».

[...]

(Θ. ΤΣΑΤΣΗΣ, EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/05/2007)
Εγώ πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος είναι συνεπέστατος· χουντικός ήταν, χουντικός παραμένει και το δείχνει! Ανεμοδούρας είναι ο Θεοδωράκης, ο οποίος φαίνεται ότι θορυβήθηκε από τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πριν από μερικές εβδομάδες και βρήκε τώρα αφορμή για να στρογγυλέψει τα πράγματα.