03 November 2007

Σαββατοκύριακα

ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΜΟΝΕΣ, ΕΝΟΧΕΣ, ΜΟΝΑΞΙΑ


της Ισμήνης

1. Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ


Κυριακή η πρώτη μέρα της εβδομάδας. Εμείς έχουμε μάθει να την θεωρούμε τη τελευταία. Όμορφη μέρα ανεξάρτητα αν είναι χειμωνιάτικη, ανοιξιάτικη, καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή. Αν και νομίζω ότι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας είναι η Παρασκευή ανάλογα βέβαια γιατί μπορεί να είναι και η χειρότερη. Αχ! πως περιμένεις το Σαββατοκύριακο, να αράξεις, να μην κάνεις τίποτα, να μην σκέφτεσαι, να κοιμηθείς, να ξεκουραστείς, να ασχοληθείς με σένα.

Από το πρωί μόλις πηγαίνεις στο γραφείο το μάτι είναι κολλημένο στο ρολόι. Γμτ, πόσο αργά περνάνε οι ώρες και ο κύριος Γενικός θέλει μέσα σε 2 ώρες να του έχεις παραδώσει τα πρακτικά του προηγούμενου συνεδρίου και να του ετοιμάσεις περίληψη των πεπραγμένων για το συμβούλιο που έχει την Δευτέρα στις Βρυξέλλες!!! Κι εσύ ο μλκς κάθεσαι και πρέπει να το ετοιμάσεις για να πάει ο κύριος να κάνει παρουσίαση - τη δική σου δουλειά. Θα έχει κάνει το ταξιδάκι του, θα αράξει στην ξενοδοχειάρα του, με τη γραμματέα του (καλάααα… τα ξέρουμε τώρα αυτά) τα εκτός έδρας του, ενώ εσύ είσαι εντός έδρας και κάθεσαι πάνω στην έδρα σου που σου έχει γίνει τόοοοοοοοοση. Άσε δε που θα γυρίσει από το ταξίδι και θα σε καλέσει να σου πει, πόσο καλά πήγε η παρουσίαση, αλλά κουράστηκε και πόσο χαλιά ήταν ο καιρός.

Βρίζεις αλλά δεν έχεις περιθώρια επιλογής. Διεύθυνση τμήματος ήθελες και πάλεψες για αυτήν, όχι ότι δεν την άξιζες, είχες όλα τα προσόντα και την προϋπηρεσία, αλλά παραλίγο να στην φάει τη θέση εκείνος ο καινούργιος ο λιμοκοντόρος που ήρθε κατευθείαν από το γραφείο του υπουργού. Την ιλαρά κόντεψες να βγάλεις, το βράδυ έβλεπες εφιάλτες -όταν σε έπαιρνε ο ύπνος- άσε δε για τις συζυγικές σου υποχρεώσεις!!! Μόλις η γυναίκα σου έκανε υπαινιγμό περί αποχής γινόσουν θηρίο… εδώ καράβια χάνονται και εσύ το μ… σου σκέφτεσαι, της έλεγες.

Στη γκόμενα όμως πήγαινες για ένα γρήγορο, έτσι για να ξελαμπικάρει το μυαλό σου, άσε δε που είχες και τον φόβο μήπως και αρχίσει να ξενοκοιτάει και μαζί με τη θέση χάσουμε και τη γκόμενα. Η γυναίκα δεν έχει ανάγκη, άστην αυτή! Ετοίμασες λοιπόν τα έγγραφα, τα φακέλωσες ανέβηκες στον πάνω όροφο τα παρέδωσες, γύρισες στο γραφείο κοίταξες γύρω σου κοίταξες την ώρα και ξαφνιασμένος ανακάλυψες ότι είναι 5 και έχεις μείνει μόνος, εσύ και οι καθαρίστριες.

Κάνεις ένα τηλεφώνημα στο σπίτι βαρύς και βιαστικός για να μην υπάρχουν περιθώρια ερωτήσεων - θα αργήσω, έχω δουλειά με τον Γενικό! Κάνεις 2ο τηλεφώνημα ανάλαφρος και περιχαρής - σου έρχομαι μωρό μου! Μετά από 2 ώρες γυρνάς σπίτι με εμφανή τα σημάδια της πνευματικής και σωματικής… κόπωσης. Είμαι πτώμα δηλώνεις. Πας για ύπνο σχετικά νωρίς, προσμένοντας το επόμενο διήμερο που θα αράξεις, δεν θα κάνεις τίποτα, δεν θα σκέφτεσαι, θα κοιμηθείς, θα ξεκουραστείς, θα ασχοληθείς με σένα!