18 November 2007

Σαββατοκύριακα

ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΜΟΝΕΣ, ΕΝΟΧΕΣ, ΜΟΝΑΞΙΑ


της Ισμήνης

3. ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ … ΓΚΟΜΕΝΑΣ



Εντάξει-εντάξει, δεν ήξερες… δεν ρώταγες καημένη; Δεν είναι δυνατόν εσύ νέα γυναίκα στη σημερινή εποχή, με καριέρα, ενδιαφέροντα, κοσμική ζωή, όμορφη, με κατακτήσεις και ένα σωρό άλλα θετικά, να την πάθεις έτσι! Να είσαι η γκόμενα του παντρεμένου. Καλά, με τόσες γνωριμίες με τόσες φίλες (!) να μην σου έχει τύχει να ξέρεις μια παρόμοια περίπτωση; Ή, σε τελευταία ανάλυση, να έχεις ακούσει κάτι από εδώ και από εκεί;

Όπως π.χ. σου λέει πλήρως ενημερωμένη η συνάδελφος «πήγα προχθές στο κομμωτήριο και μου είπε η μανικιουρίστα μου που ξέρει πολύ καλά, γιατί μένουν στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας στο Ίλιον, την κουνιάδα της παραδουλεύτρας που πηγαίνει 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι του τάδε επώνυμου (ο τάδε επώνυμος είναι το πρόσφατο σκάνδαλο) και μου είπε ότι ο επώνυμος έπιασε την γυναίκα του με τον σοφέρ μέσα στο μπάνιο με το Jacuzzi, θεόγυμνοι, είχαν αναμμένα κεριά και πίνανε ροζ σαμπάνια σε κρυστάλλινα ποτήρια, ακούγανε μουσική τζαζ και κάνανε έρωτα χωρίς προφυλακτικό (άκουσον-άκουσον περιγραφή μέχρι τη λεπτομέρεια) και έγινε της κακομοίρας».

Μικρός ο κόσμος, κάτι θα σου έλεγε κάποια. Τέλος πάντων και να σου έλεγε, πιθανόν να μην το έπαιρνες στα σοβαρά. Όλες οι γυναίκες λένε «αδύνατον να συμβεί αυτό σε μένα». Να μου πεις ότι δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία … συμφωνώ … αλλά εγώ σχολιάζω τη δική σου περίπτωση.

Γνωριστήκατε στο γραφείο του και δεν μας ενδιαφέρει η αιτία. Στέλεχος εταιρείας αυτός, 45αρης, παντρεμένος, έξυπνος, άνετος, με μεγάλη ευχέρεια στο λόγο και με πειθώ, σχετικά ευπαρουσίαστος (δεν έπεσες βέβαια ξερή μόλις τον είδες), δικηγόρος εσύ, 40αρα, ελεύθερη εκ πεποιθήσεως. Σου δίνει την κάρτα του στο τέλος της συνάντησης για να τον πάρεις τηλέφωνο, αν χρειασθείς κάτι, σε επαγγελματικό επίπεδο βέβαια!

Έβαλες εσύ την κάρτα στην άκρη υπομειδιώντας, σίγα που θα σε πάρω, ξέρω που το πας, και μετά από 1 εβδομάδα του τηλεφωνάς, ναι εσύ … έτσι γιατί δεν είχες τι να κάνεις! Βγαίνετε για ένα καφέ την πρώτη φορά, για ένα ποτό τη δεύτερη φορά, για φαγητό την τρίτη φορά και για το ξενοδοχείο στο τέλος!

Ξεκινάτε μια σχέση που αυτός σου έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή «είμαι παντρεμένος, προέχει η οικογένεια και τα παιδιά, αλλά ψάχνω ισόβια γκόμενα». Σοκάρεσαι, όμως σκέφτεσαι, καλά-καλά … μας τα είπαν έτσι κι άλλοι, εγώ δεν θα γίνω η ισόβια γκόμενά σου, θα έχεις ημερομηνία λήξεως.

Κι όμως έγινες! Πως σε τύλιξε, πως σε πλάνεψε, πως σε ξεμυάλισε, πως τον αγάπησες και έγινες σκλάβα του ούτε εσύ το κατάλαβες. Όλη τη βδομάδα, υπήρχε η δυνατότητα να βλεπόσαστε άνετα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και τα βράδια αργά. Τα άτιμα τα συμβούλια, οι ξαφνικές διαβουλεύσεις και οι πελάτες από επαρχία έχουν πλουτίσει τα απόμερα κέντρα και τα ξενοδοχεία!

Η εβδομάδα όμως έχει 7 ημέρες κι εσύ με τρόμο έβλεπες να πλησιάζει η Παρασκευή, γιατί μετά ερχότανε το Σαββατοκύριακο. Κι εδώ άρχιζε το μαρτύριό σου. Αυτός σπίτι του με τη σύζυγο και τα παιδιά, στο είχε δηλώσει άλλωστε. Εσύ σπίτι σου, με την τηλεόραση και μόνη σου, το ήξερες άλλωστε. Σου έχει όμως πετάξει έτσι στον αέρα … «αν καταφέρω και το σκάσω, θα σε πάρω τηλέφωνο να έρθω σπίτι σου έστω και για 1 ώρα».

Κι εσύ περιμένεις περνώντας τα μαρτύρια του Ταντάλου. Έχεις 2 κινητά κι ένα σταθερό, από τα οποία δεν μιλάς καθόλου, μη τυχόν σε πάρει και είναι απασχολημένα. Σε παίρνουν φίλοι, μιλάς ελάχιστα και κλείνεις αμέσως λέγοντας «θα σε πάρω εγώ!»

Ανοιγοκλείνεις τα τηλέφωνα, μη τυχόν έχεις κλήση ή μήνυμα και δεν άκουσες, ελέγχεις αν έχουν καλό σήμα, αν είναι φορτισμένα. Πας στην τουαλέτα μαζί με τα 2 κινητά και το ασύρματο τηλέφωνο, κάνεις μπάνιο έχοντας σε απόσταση αναπνοής και τα 3 τηλέφωνα, να απαντήσεις αμέσως, όταν χτυπήσει κάποιο από όλα. Φέρνεις γύρα το σπίτι από το κρεβάτι στον καναπέ, στην κουζίνα, στο μπαλκόνι.

Δεν τρως διότι σκέπτεσαι ότι τυχόν θα σου προτείνει (μπορεί …) να βγείτε έξω και να μην είσαι φαγωμένη. Στήνεις αυτί στην πόρτα (μπορεί να σου κάνει έκπληξη) αλλά τίποτα, αυτός δεν τηλεφωνάει, δεν έρχεται κι εσύ περνάς άλλο ένα Σαββατοκύριακο μόνη σου, παίρνοντας την μεγάλη απόφαση, ότι αύριο Δευτέρα θα τελειώσω αυτή την ιστορία.

Κι έρχεται η Δευτέρα και μετά η άλλη Δευτέρα και μετά η παραπάνω Δευτέρα κι εσύ εξακολουθείς να περνάς τα Σαββατοκύριακα μονή σου, τα Σαββατοκύριακα της μοναξιάς της γκόμενας του παντρεμένου. Στο είχε δηλώσει από την αρχή «ισόβια γκόμενα». Ισοβίτισσα είσαι και με στέρηση δικαιωμάτων!
.