12 January 2008

Αποκαθίστανται οι συνεργάτες του Σαντάμ

... και μαζί τους και ο ίδιος ο Σαντάμ



Το Ιρακινό κοινοβούλιο υπερψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει σε αξιωματούχους του Σαντάμ Χουσεΐν να επιστρέψουν στο δημόσιο βίο. Το Ιρακινό Κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν πολυαναμενόμενο νόμο για την αποκατάσταση των μελών του κόμματος Μπάαθ του έκπτωτου προέδρου Σαντάμ Χουσέιν στα δημόσια αξιώματα, που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς την εθνική συμφιλίωση.

Η Ιρακινή κυβέρνηση προχώρησε στην κίνηση αυτή πιεζόμενη εδώ και αρκετό καιρό πίεση από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να προσεγγίσει τη μειονότητα των Αράβων σουνιτών. Ο νέος νόμος επιτρέπει σε χιλιάδες πρώην μέλη της του κόμματος Μπάαθ και υποστηρικτών του πρώην Ιρακινού δικτάτορα να επανέλθουν στις δημόσιες υπηρεσίες και το στρατό.

(www.in.gr, 12/1/2008)

Όπου νάναι θα μάθουμε ότι και ο Σαντάμ μια χαρά κύριος ήταν και ότι οι Αμερικάνοι κατά λάθος μπήκαν στο Ιράκ, για Ιράν πήγαιναν και μπέρδεψαν τα ονόματα. Τί άλλα θα ακούσουμε, μέχρι να φύγουν βράδυ και με ομίχλη - νικητές εννοείται! Οι νεκροί Αμερικάνοι στρατιώτες έχουν φτάσει εντωμεταξύ τους 3.922 ... έπιπλέον οι νεκροί από τις ιδιωτικές "ομάδες ασφάλειας", επιπλέον οι τραυματίες και πάνω απ' όλους οι νεκροί και τραυματίες Ιρακονοί, οι οποίοι σε τελική ανάλυση βρίσκονται σπίτι τους και εξολοθρεύονται...

(*) Η φωτογραφία είναι από το blog: http://d3ac0n.wordpress.com/

.