10 February 2008

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Την συνέλαβαν επειδή πήγε σε Internet cafe


Τα πάνδεινα πέρασε Αμερικανίδα από τη «θρησκευτική αστυνομία»!

Αμερικανίδα επιχειρηματίας 37 ετών, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών υπέστη τα πάνδεινα μέσα σε κολαστήρια της θρησκευτικής αστυνομίας της Σαουδικής Αραβίας επειδή συνελήφθη σε καφενείο παρέα με άρρενες συναδέλφους της.

Αυτό ήταν το θανάσιμο αμάρτημα της Γιάρα, η οποία δεν τολμάει ούτε το επίθετό της να δημοσιοποιήσει, από τον φόβο μην πάθει ακόμη χειρότερα. Κλαίουσα, τρεμάμενη και ελαφρώς μωλωπισμένη αποφυλακίστηκε τις προάλλες χάρη στις ενέργειες και κυρίως στις γνωριμίες του συζύγου της, επιτυχημένου επιχειρηματία. Η περιπέτειά της δείχνει το καθημερινό δράμα των γυναικών στην ανδροκρατούμενη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ μυριάδων απαγορεύσεων, δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο, παρέα με άνδρα που δεν είναι σύζυγος ή συγγενής τους. Εκεί την έπαθε η Γιάρα.

Μια διακοπή ρεύματος στα γραφεία της χρηματοπιστωτικής εταιρείας στην οποία είναι κύρια μέτοχος και διοικητικό στέλεχος ανάγκασε όλο το προσωπικό (αποκλειστικά άνδρες) να μεταφερθούν για λίγο σε παρακείμενο Ιnternet καφέ όπου υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εκεί όμως επενέβη η θρησκευτική αστυνομία. Γενειοφόρα όργανα με λευκές κελεμπίες της γνωστής Επιτροπής Διαφύλαξης της Αρετής και Καταπολέμησης της Ακολασίας δεν διαπίστωσαν συγγένεια της κυρίας με τους άνδρες συναδέλφους της και επί τόπου κατάσχεσαν το κινητό της τηλέφωνο και την οδήγησαν σηκωτή σε ταξί το οποίο τη μετέφερε άρον άρον στις φυλακές της Ριάντ.

Μέσα σε ένα άθλιο κελί, με βρωμιές και νερά στο πάτωμα, τη διέταξαν να γδυθεί, την υπέβαλαν σε σωματική έρευνα, την ανέκριναν και στο τέλος την ανάγκασαν να υπογράψει την ομολογία για το «αμάρτημά» της. Στο θρησκευτικό «αυτόφωρο» που ακολούθησε, ο δικαστής της είπε: «Είσαι μια αμαρτωλή και θα καείς στην Κόλαση!»


(ΤΟ ΒΗΜΑ - 8/2/2008)

Σε μερικές χώρες υπάρχει Αστυνομία των σιδηροδρομικών σταθμών ή των λιμανιών (όπως σε μας το Λιμενικό Σώμα), παλαιότερα υπήρχαν εδώ το «αντικομμουνιστικό» και το «συνδικαλιστικό» τμήμα της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Πάντως, «θρησκευτική αστυνομία» δεν κατάφερε ή δεν πρόλαβε να συγκροτήσει ο μακαρίτης Χριστόδουλος!


Και μια θεολογικού ενδιαφέροντος ερώτηση: η κόλαση των μουσουλμάνων είναι άραγε ίδια με αυτή των χριστιανών, η οποία σημειωτέον πρέπει να έχει καμιά δεκαριά πτέρυγες, από μία για καθολικούς, προτεστάντες και ορθοδόξους και μερικές ακόμα για άλλα δόγματα, «αιρέσεις» που λένε και οι ειδικοί! Δεδομένου δε ότι και οι Εβραίοι έχουν την κόλασή τους, καταλαβαίνει καθείς ότι ίσως υπάρχει και δυνατότητα επιλογής. Αντίστοιχα με τους παραδείσους. Εκείνος με τις παρθένες και τα πιλάφια θα ήταν μια χαρά και για χριστιανούς...


Εγώ αναπτύσσω καίρια θεολογικά ερωτήματα κι εσείς χαζεύετε αλλαχού!