25 April 2008

Θαύμα, θαύμα, ο φωσφόρος άναψε...


Το άγιον φως είναι πλάσμα ασεβές και αναίσχυντον,
πλάσμα Λατίνων μοναχών και φραγκοπατερικών γέννημα,
Μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων το εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα,
όνειδος και αίσχος, στρατηγούμενον από θρασυτάτους θαυματοπλάστας,
Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επενόησαν το θαύμα του αγίου φωτός,
δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών
[Αδαμ. Κοραής]



Κι ενώ όλα αυτά είναι γνωστά και μπορούν να επαναληφθούν σε κάθε χώρο και οποτεδήποτε, η θαυματολαγνία συνεχίζεται...

Με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών το Άγιο Φως στην Αθήνα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ στην Αθήνα. Το έκτακτο δρομολόγιο (ΟΑ 4301/4302) θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο, με αεροσκάφος τύπου Boeing 737-400, με δαπάνη του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών θα αναχωρήσει από την Αθήνα για το Τελ-Αβίβ στις 06:00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 19:05 της ίδιας ημέρας. Κατά την άφιξη θα λάβει χώρα τελετή υποδοχής, με παράταξη αγήματος και μπάντας, καθώς η Ελλάδα θα υποδεχθεί το Άγιο Φως με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης, συνοδεία του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου. Στην επίσημη αποστολή, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ θα μετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα αναλάβουν επίσης τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας. Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει με 18 τακτικές πτήσεις της εταιρίας, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας. Οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών έχουν ενημερωθεί για τις σχετικές τροποποιήσεις.

Εγώ αναρωτιέμαι, γιατί το κράτος συμμετέχει σε τέτοια παρανοϊκά κόλπα μαγείας και παραπλάνησης των αφελών και ποιος πληρώνει την Ολυμπιακή γι' αυτές τις μεταφορές... Όσο για την υποδοχή με τιμές αρχηγού, υπαρχηγού ή κλητήρα κράτους, ας υποδεχτούν όποιον και όπως θέλουν. Μήπως οι περισσότεροι αρχηγοί κράτους που τυγχάνουν υποδοχής είναι καλύτεροι από τα είδωλα που κατασκευάζουν και λατρεύουν οι πιστοί της «αληθινής θρησκείας»;