08 May 2008

Πολύ ταιριαστές συμπάθειες

Ένα πολιτικό φάντασμα μεταξύ Ν.Δ.-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ

Η Νέμεσις του κ. Κυδωνιάτη
(Ιός της Ελευθεροτυπίας, 4/5/2008, ios@enet.gr)

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ελληνική πολιτική ζωή. Υπογράφει «Κώστας Κυδωνιάτης» και επί χρόνια ζύμωνε πολιτικοϊδεολογικά τους αναγνώστες του περιοδικού της «κόκκινης Λιάνας». Τα δικαστήρια θα αποφανθούν αν πρόκειται για τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη.

Το ευρύ κοινό γνωρίζει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη από την εκκρεμή υπόθεση της ανυποταξίας του: το ελάχιστα τιμητικό (για ένα «πατριωτικό» κόμμα) γεγονός ότι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του απέφυγε να εκπληρώσει έστω και στο ελάχιστο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, παριστάνοντας (ψευδώς) τον λειτουργό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λιγότερο γνωστή είναι η σύνδεση του ίδιου προσώπου με τον μυστηριώδη «Κώστα Κυδωνιάτη», βασικό αρθρογράφο του περιοδικού «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη επί μία εξαετία (1997-2003). Η ταύτιση των δύο προσώπων έχει γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό από τα ελληνικά δικαστήρια, χωρίς η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει.

Και από μόνη της, πάντως, η αρθρογραφία του «Κυδωνιάτη» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει τις περίεργες συμπλεύσεις που διαδραματίζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου». Απλοελληνικά: Το περιοδικό της κατ' εξοχήν μαχητικής και εξωστρεφούς βουλευτίνας του ΚΚΕ, ενός κόμματος που περιορίζει μέχρις ασφυξίας τον εσωκομματικό διάλογο μεταξύ των μελών του, «στήθηκε» πολιτικά πάνω στις «αποκαλύψεις» και τις «αναλύσεις» ενός προπαγανδιστή των πιο ακραίων θέσεων της σκληροπυρηνικής δεξιάς. Προβάλλοντας ταυτόχρονα τα στελέχη εκείνα της Ν.Δ., για τα οποία εργαζόταν τον ίδιο καιρό ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ! (πλήρες κείμενο >>>)

.