14 June 2008

Λάθος ή σωστός στόχος;

Κυνηγός μπέρδεψε τον σύντροφο του με θήραμα και τον σκότωσε


... Το περιστατικό σημειώθηκε περί ώρα 10η νυχτερινή, σε αγροτοδασική περιοχή του Μαινάλου, στο νομό Αρκαδίας. Οι δύο κυνηγοί είχαν στήσει παράνομο «καρτέρι» για αγριογούρουνα, όταν ο ένας, περνώντας το φίλο του για θήραμα, τον πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Πριν λίγους μήνες, σε μικρή απόσταση από το σημείο του χθεσινοβραδινού συμβάντος, στο Μαίναλο, και πάλι σε κυνήγι αγριόχοιρου, είχε χάσει τη ζωή του ο αδελφός του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Άμυνας, Γ. Λαμπρόπουλου.

Δηλώνω με ειλικρίνια ότι ποτέ δεν χαίρομαι για ένα θάνατο. Ακόμα και ο θάνατος ενός ανθρώπου σε μεγάλη ηλικία από φυσιολογικά αίτια, μου προκαλεί θλίψη. Κι αυτό ισχύει σίγουρα για κάθε λογικό άνθρωπο. Η μία και μοναδική περίπτωση που δεν στενοχωριέμαι για ένα θάνατο είναι, όταν κυνηγοί αλληλοεξοντώνονται, επειδή νόμισε ο ένας ότι ο άλλος είναι αγριογούρουνο ή ελάφι ή άλλο ελεύθερο ζωάκι. Δεν στενοχωριέμαι καθόλου, αντίθετα χαίρομαι επειδή γλίτωσε από τους δολοφόνους του ένα ζώο που βόσκει ανυποψίαστο στο δάσος... Πότε θα σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα να σκοτώνουν οπισθοδρομικοί άνθρωποι ζωάκια στη φύση;
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)