03 October 2008

Επιστροφή των εκτάσεων στο δημόσιο (;)

...
Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στο Δημόσιο της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία, όπως είπε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις!

Κατ'αυτόν τον τρόπο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μπέζας, κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, το Δημόσιο θα διεκδικήσει κανονικά τον Δεκέμβριο και ενδίκως τις εκτάσεις της Βιστωνίδας που παραχωθήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα στις διοικητικές πράξεις ανταλλάγής εκτάσεων του Δημοσίου με της Μονής, μεταξύ των οποίων και του ακινήτου στο Ολυμπιακό Χωριό.

Κατά τη συζήτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δημιούργησε το υπόβαθρο για να ξετυλιχθεί το σχέδιο Εφραίμ, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, το Άγιο Όρος «από ιερός τόπος έγινε οίκος εμπορίου».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι οι Μονές οι οποίες δεν έχουν υποβάλλει έντυπο Ε9, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα «αφού κανείς δεν εξαιρείται του νόμου». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδας είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της.
(ΤΑ ΝΕΑ, 3/10/2008)

Εγώ πάλι γιατί δεν πιστεύω αυτά που διακηρύσσουν και θεωρώ ότι απλά περιμένουν να ξεχαστεί το ζήτημα;