05 October 2008

Παιδοφιλία με την άδεια του προφήτη

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα



Το «Ανώτατο συμβούλιο μουσουλμάνων λογίων» του Μαρόκου αποφάσισε υπό την προεδρία του μαροκινού βασιλιά ότι απαγορεύεται η τέλεση γάμων με κορίτσια μόλις αυτά κλείσουν τα 9 χρόνια τους, όπως προβλεπόταν σε θεολογική γνωμάτευση του ανώτατου ιμάμη της χώρας. Ο ιμάμης χαρακτηρίστηκε από το συμβούλιο «προπαγανδιστής και αποπροσανατολιστής» του μαροκινού λαού και των θεοσεβούμενων πολιτών. Οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις έχουν προκαλέσει θερμές αντιδικίες στην κοινωνία της χώρας.

Ο σεΐχης Αμπτεραχμάν Αλ-Μαγκράουι επικαλέστηκε για τη γνωμάτευσή του περί επιτρεπόμενου γάμου με 9-χρονες το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο Κοράνι οτιδήποτε που να απαγορεύει ένα τέτοιο γάμο (υποψιάζομαι ότι ούτε για 2- και 3-χρονες θα αναφέρει τίποτα το Κοράνι!) Απόδειξη δε ότι δεν πρέπει να απαγορεύεται ο γάμος με 9-χρονες αποτελεί κατά τον εμβριθή σεΐχη το γεγονός ότι και ο μεγάλος προφήτης Μωάμεθ είχε νυμφευτεί μια 6-χρονη!

Ο σεΐχης εκτιμά ότι η απαγόρευση αυτών των γάμων και η απόρριψη της γνωμάτευσής του αποτελεί «επίθεση του λαϊκού κράτους κατά της ισλαμικής κοινωνίας και των θεολόγων της». Βάλτε στη θέση της ισλαμικής την ορθόδοξη (χριστιανική) και θα φανούν όλα αυτά πολύ γνωστά!

Το «Συμβούλιο των λογίων» αποφάσισε ότι στο εξής μόνο αυτό επιτρέπεται να εκδίδει αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα και προειδοποίησε τον σεΐχη ότι θα τον πελεκήσουν, αν συνεχίσει να επιμένει. Προβλέπω σφοδρές αναταραχές στο Μαρόκο, όπου φαίνεται ότι εκεί δεν έχουν αντιληφθεί τη δύναμη των παραδόσεων. «Πίσω στις παραδόσεις βρε, για να σωθείτε!» (που έλεγε κι ένας μεγάλος παρ' ημίν και τα ζωντόβολα χειροκροτούσαν ενθέρμως!)

(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)