13 January 2009

Μοναχή φέρεται να πρωταγωνιστούσε ...

σε πλαστογραφίες και υπεξαίρεση χρημάτων



Μοναχή της αδελφότητας Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών, που υπηρετεί στην Εφορία Νέας Ζίχνης, ελέγχεται από τις Αρχές για απάτη εις βάρος του Δημοσίου. Η υπόθεση αφορά σειρά πλαστογραφήσεων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων δημάρχων, κοινοταρχών και γυμνασιαρχών, καθώς και παράνομη είσπραξη επιδομάτων απορίας εν αγνοία των πραγματικών δικαιούχων.

Η 45χρονη μοναχή φέρεται να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς, όπως έγινε γνωστό, πλαστογραφούσε έγγραφα με ηλεκτρονικό τρόπο και εισέπραττε παρανόμως επιδόματα απορίας. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της έπειτα από καταγγελία της προϊσταμένης της Εφορίας, η οποία παρατήρησε ότι τόσο ο αριθμός των δικαιούχων όσο και των χρημάτων που ελάμβαναν είχαν αυξηθεί.

Η έρευνα των αστυνομικών διεξάγεται σχεδόν επί δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν εξεταστεί υπό μυστικότητα επτά δήμαρχοι της περιοχής, οι υπογραφές των οποίων βρίσκονται στα δικαιολογητικά των παράνομων επιδομάτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αρχικοί υπολογισμοί κάνουν λόγο για απάτη χιλιάδων ευρώ, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμη τόσο ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση όσο και ο τρόπος με τον οποίον παραλαμβάνονταν τα χρήματα.

Η 45χρονη μοναχή, η οποία υπηρετεί για περισσότερο από μισό χρόνο στο τμήμα εξόδων της Εφορίας Νέας Ζίχνης, έχει μετατεθεί σε άλλο τμήμα της ΔΟΥ.
(BHMA, 8/1/2009)

Η είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog Καθρέφτης της Αριάδνης Παπαφωτίου στις Σέρρες. Ένας αναγνώστης γράφει εκεί ως σχόλιο: "Δεν ξέρουμε ακόμα τη συμμετοχή της εκκλησίας στο θέμα, αλλά έχω να πω ότι πρέπει να υπάρχει, διότι ο μητρο-πωλητης πήρε τηλ. επιθεωρητή για να σκεπάσουν την υπόθεση με την επιστροφή των χρημάτων." Το μητρο-πωλητης δεν είναι ανορθογραφία, ηχητική περιγραφή της πραγματικότητας είναι!