27 January 2009

Ιερά «ιατρικά παιχνίδια»

...
Η εισαγγελία της γερμανικής πόλης Bamberg στη Βαυαρία δημοσιοποίησε τις κατηγορίες εναντίον του πρωτοσύγκελου της καθολικής αρχιεπισκοπής της πόλης, Otto Münkemer: Δέκα περιπτώσεις σεξουαλικής κακομεταχείρισης ανήλικων παιδιών, όλα μικρότερα των 14 ετών! Όμως ο δράστης δεν θα δικαστεί από πολιτικά δικαστήρια, γιατί τα συγκεκριμένα εγκλήματά του έχουν παραγραφεί. Συνέβησαν όλα, όταν ο ίδιος ήταν εφημέριος στην πόλη Ansbach.

Οι πιστοί καθολικοί στην ενορία του Münkemer στο Ansbach δεν πιστεύουν στα αυτιά τους: «Αυτός ο μαζεμένος, γλυκός και ήρεμος κληρικός να έχει κάνει τέτοια πράγματα; Αποκλείεται!» Ό,τι δεν μπορούν να φανταστούν, δεν είναι δυνατόν και να έχει συμβεί! Απόδειξη, λένε χωρίς να αντικρουστούν από άμβωνος, ότι ο θεός φρόντισε να παραγραφούν τα αδικήματα, ώστε να παραμείνει στην υπηρεσία της εκκλησίας ο ανώμαλος κληρικός. Έτσι είναι σωστό: ο θεούλης στην υπηρεσία των παιδεραστών!

Όμως τα, ενήλικα πλέον, θύματα του ανώμαλου παπά ξέρουν πια πολύ καλά, τι σήμαιναν τα «ιατρικά παιχνίδια» που τους έκανε τότε στο οικοτροφείο της εκκλησίας. Τους υποσχόταν καλοπέραση, γλυκίσματα και πολλές βόλτες, ώστε να έχει ο ίδιος άνεση στα «ιατρικά παιχνίδια» του. Η εισαγγελία θεωρεί ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πρέπει να είναι τριπλάσιος μέχρι τετραπλάσιος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων θέλησαν να καταθέσουν. Άλλα παιδιά αρνήθηκαν όμως οποιαδήποτε κατάθεση ή δήλωσαν ότι δεν θυμούνται ή ότι δεν συνέβη τίποτα. Γιατί να μπλέξουν μετά από 20-30 χρόνια, σχεδόν όλοι οικογενειάρχες πια με δικά τους παιδιά;

Κι αφού η κοσμική εξουσία δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές, λόγω παραγραφής, θα περίμενε κάθε καλοπροαίρετος ότι ο εκκλησιαστικός μηχανισμός που θεωρεί τέτοια αδικήματα απαράγραπτα, θα έδινε με άμεσες επιλογές του να καταλάβουν όλοι, ποιες είναι οι προθέσεις του. Το θέμα του εντωμεταξύ συνταξιοδοτημένου κληρικού, α
φού μελετήθηκε για πολλούς μήνες επισταμένως, έγινε πάσα από γραφείο σε γραφείο και από αρμόδιο σε αρμοδιότερο, παραπέμπεται τώρα στο Βατικανό για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις…

Μία απόφαση του αργοκίνητου κεντρικού καθολικού μηχανισμού θα διαρκέσει πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια και, μέχρι τότε, ο σκανδαλιάρης Münkemer, 64 ετών πλέον, θα κατοικεί σε ένα αναγεννησιακό εκκλησιαστικό παλάτι του Bamberg και θα συνεχίσει να δηλώνει ότι δεν θυμάται τίποτα από τα περιστατικά που τον κατηγορούν. Η «γεροντική» μνήμη βοηθάει στην καλοπέραση, μέχρι νεοτέρας…

(βλέπε επίσης>>>)

Και εν Ελλάδι με αρχιμανδρίτη

(TO BHMA, 27/1/2009)

Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, εκ των οποίων ένας αρχιμανδρίτης στη Σπάρτη, επιχειρηματίες, δυο γιατροί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας φαντάρος, ένας «ντι-τζέι» σε νυκτερινό κέντρο στη Μύκονο και ένας αλλοδαπός άεργος, εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και των συναδέλφων τους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την κωδική ονομασία «Myosis» ξεκίνησε πριν από έξι μήνες μετά από έγγραφο που έστειλε μέσω Interpol η Mητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Όπως έλεγαν οι Βρετανοί, κατά την διάρκεια «σάρωσης» στο Internet εντόπισαν πολλές ιστοσελίδες (παραπάνω από 200) μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούσαν να δουν και να αγοράσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για να μπορέσει κάποιος να «κατεβάσει» φωτογραφίες και βίντεο έπρεπε μηνιαία να χρεώνεται με 79,85 αμερικανικά δολάρια στην πιστωτική του κάρτα.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν 137 ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ειδικότερα σε: Αττική, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Αμέσως ξεκίνησε η ψηφιακή ανάλυση και διαπιστώθηκε η ταυτότητα 25 ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου που είχαν επισκεφθεί ορισμένες από τις ιστοσελίδες που περιείχαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στις φωτογραφίες και τα βίντεο απεικονίζονταν παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και πάνω δεμένα στους αγκώνες και φιμωμένα σε ερωτικές πράξεις.

Από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση συνελήφθησαν οι 12, ένας εκ των οποίων είναι ο Αρχιμανδρίτης που λειτουργούσε σε ενορία στην Σπάρτη, ενώ για τους υπόλοιπους 13 σχηματίστηκε δικογραφία καθώς στους υπολογιστές τους δεν βρέθηκαν αρχεία με παιδική πορνογραφία.

(βλέπε επίσης >>>)
Εγώ αναρωτιέμαι, τι μπορεί να σημαίνει "υπεράνω πάσης υποψίας" που γράφει το ΒΗΜΑ; Αυτούς που αναφέρει μάλλον οι πιθανότεροι ύποπτοι ήταν, κατ' ευθείαν σ' αυτούς πήγε η Αστυνομία.