18 March 2009

Άντε πάλι, αποζημιώσεις για «ατοπήματα» κληρικών



Η καθολική εκκλησία των ΗΠΑ πλήρωσε 436 εκατ. $ το έτος 2ΟΟ8, στο πλαίσιο των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκαν από μέλη του κλήρου, ενώ ο αριθμός των νέων μηνύσεων αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2ΟΟ7, σύμφωνα με επίσημη ετήσια έκθεση.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού δόθηκε ως αποζημίωση στα θύματα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διάσκεψη Αμερικανών επισκόπων, που κάνει κάθε χρόνο τον απολογισμό για την υλοποίηση μιας χάρτας προστασίας της παιδικής ηλικίας η οποία υιοθετήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των παιδεραστών ιερέων.

Το 2ΟΟ7 η καθολική εκκλησία κατέβαλε σε αποζημιώσεις 526 εκατ. $. Πάντως, αν οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από την εκκλησία παρουσιάζουν μείωση, ο αριθμός των νέων μηνύσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει φθάσει τις 8Ο3 νέες περιπτώσεις - οι περισσότερες από τις μισές αφορούν παιδιά. Περισσότερες από τις μισές από τις νέες μηνύσεις αυτές αφορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις που έγιναν ανάμεσα στο 1960 και το 1974, διευκρινίζεται στην έκθεση.

8Ο3 νέες περιπτώσεις! Δεν ξέρω πόσοι καθολικοί ιερείς μπορεί να είναι στις ΗΠΑ, ίσως περί τις 30.000, και μάλλον ανά 5 εξ αυτών ένας θα σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι, κατά τεκμήριο, στις τάξεις των κληρικών βρίσκονται πολλοί ανώμαλοι, ιδίως στην καθολική εκκλησία, όπου ισχύει αγαμία σε όλες τις βαθμίδες.

Εδώ ένας ντόπιος παιδεραστής-κληρικός, άαααγιος άνθρωπος κι αυτός!

(click)