28 May 2009

Βιβλία, βιβλία

Ένα νέο free press, με τίτλο Book Press και αντικείμενο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις 22 Ιουνίου. Θα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο, ανήσυχο κοινό, που αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας και δημιουργίας, και το οποίο δεν καλύπτεται ή δεν εκφράζεται από τα στενά «βιβλιοφιλικά» έντυπα.

Αν και σχεδιάστηκε και θα γράφεται από επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου (συγγραφείς κατά κύριο λόγο, αλλά και δημοσιογράφους), βασική στόχευση –όπως αναφέρει η ομάδα που το δημιούργησε- είναι η κινητοποίηση μιας κοινότητας ανθρώπων, αναδεικνύοντας την παιγνιώδη φύση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Βασικοί συντελεστές της έκδοσης είναι οι: Κώστας Κατσουλάρης (συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής), Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέας), Σπύρος Πολυκανδριώτης (σχεδιασμός και ανάπτυξη εντύπων) και Σωτήρης Βανδώρος (διδάκτορας Πολιτικής Θεωρίας και δημοσιογράφος).

Η Book Prees θα τυπώνεται σε 40.000 φύλλα. Θα διανέμεται δωρεάν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στα βιβλιοπωλεία και τα πολυκαταστήματα που πωλούν βιβλία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Επίσης, θα διανέμεται στο μετρό, σε επιλεγμένα καφέ, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων ή δράσεων (Φεστιβάλ Αθηνών, Μπιενάλε, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, κ.ά).

Η διανομή θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, με σκοπό το έντυπο να είναι διαρκώς παρόν στα σημαντικότερα σημεία.

Μέσα στο 2009 θα κυκλοφορήσουν τέσσερα τεύχη. Από τις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η τακτική παρουσία μας την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα που θα περιλαμβάνει έντεκα τεύχη ανά έτος (δεν θα βγαίνει τεύχος τον Αύγουστο).

Ταυτόχρονα με την πρώτη έκδοση, στα τέλη Ιουνίου, θα υπάρχει ενεργοποιημένο και το site στη διεύθυνση bookpress.gr.

(Newsroom ΔΟΛ, 28/5/2009)