11 August 2009

Περισσότερο και βαθύτερα!

...
Τον Απρίλιο του 2008 παρουσίασε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel στα εγκαίνια της νέας Όπερας του νορβηγικού Όσλο ένα θηριώδες ντεκολτέ, με το οποίο τράβηξε τα βλέμματα όλων των προσκαλεσμένων και του γερμανικού τύπου. Όταν ρωτήθηκε πλαγίως γι’ αυτή την επιλογή της, απάντησε η Angela ότι κάποιοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως επικεφαλής στη γερμανική καγκελαρία βρίσκεται μια γυναίκα.


Αριστερά: Η Merkel στα εγκαίνια της Όπερας, Δεξιά: Η αφίσα της Βέρας

Αφού γράφτηκαν διάφορα ανέκδοτα στα περιοδικά και τις εφημερίδες και ειπώθηκαν πολύ περισσότερα σε μπυραρίες και μπαρ, κόντευε να ξεχαστεί η ιστορία, όταν προ ημερών κυκλοφόρησε η υποψήφια βουλευτής του Βερολίνου Vera Lengsfeld, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του επόμενου Σεπτεμβρίου, μία προεκλογική αφίσα, στην οποία προσφέρεται η εικόνα του βαθύ ντεκολτέ επί δύο: «Έχουμε περισσότερα να προσφέρουμε» (Wir haben mehr zu bieten!), υπόσχεται η αφίσα και η κ. Λένγκσφελτ ποζάρει με ίδια τουαλέτα «δίπλα» στην Μέρκελ.


Μέσα στην καλοκαιρινή χαλάρωση άρχισαν στη Γερμανία και στο blog της κ. Λένγκσφελτ (http://waehltvera. wordpress. com/) να καταγράφονται ζωηρές αντιδράσεις, από «Τρελάθηκες Βέρα;» μέχρι «Βέρα, δείξε τι διαθέτεις!» Γεγονός είναι ότι βρέθηκαν στην ιστοσελίδα της κ. Βέρας πάνω από 50.000 επισκέπτες συνολικά (17.000 σε μια μέρα) και ο αριθμός των σχολίων ανέβηκε από 2-3 που ήταν συνήθως, σε κάπου 18Ο – μια δημοσιότητα που ποτέ δεν θα την είχε διαφορετικά η κ. Βέρα!

Μπροστά στον κίνδυνο να περιοριστεί η προεκλογική συζήτηση πάνω στο ζήτημα του ντεκολτέ των δύο κυριών, αποφάσισε η νεολαία του ίδιου κόμματος (CDU) να χρησιμοποιήσει επίσης δραστικά μέσα απεικόνισης. Η Junge Union (JU) ανάρτησε αφίσα με το μήνυμα «Πάμε βαθύτερα!» (Wir gehen tiefer!)

Πρέπει να παρατηρήσω ότι οι Γερμανοί είναι διαφημιστικά και πολύ προχωρημένοι σε σύγκριση με τους ντόπιους παρ' ημίν που προβάλλουν διαρκώς τον επαρχιακό γυμνασιάρχη Γιωργάκη και τον πεινασμένο χοντρούλη Κωστάκη! Λέτε στο άμεσο μέλλον να δούμε την κ. Πετραλιά ή την κ. Κατσέλη με βαθειά ντεκολτέ;;;


Τελικά , δεν κρατήθηκαν και οι "Πράσινοι" και έβγαλαν επίσης αφίσα με γυμνό και σύνθημα: "Ο μοναδικός λόγος να ψηφίσουμε μαύρο"... Μαύρο είναι το χρώμα της Δεξιάς!