22 December 2009

Αγγελίες γνωριμιών

(του Ανδρέα Ρουμελιώτη, Ελευθεροτυπία, 21/12/2009)
[...]

Θέλω να σας πω τι να προσέχετε εσείς που ψάχνετε το έτερον ήμισυ στις αγγελίες γνωριμιών. Τι κρύβεται πίσω από κάθε αυτοχαρακτηρισμό. Και ακόμη μια μικρή εισαγωγή στους βασικούς όρους του ερωτικού marketing. Ξεκινάμε με τις αγγελίες;

ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ σημαίνει: 49 και κάτι. Στην καλύτερη περίπτωση... Περιπετειώδης σημαίνει: Εχει πάει με τον μισό αντρικό πληθυσμό της χώρας και συνεχίζει ακάθεκτη! Στοργική σημαίνει: Κτητική. Ονειρεύεται να σε βγάζει βόλτα με λουράκι. Ο Θεός να σε φυλάει! Καλλιτεχνική φύση σημαίνει: Τρελή και αδέσποτη.

ΜΕΤΡΙΑ εμφάνιση σημαίνει (Εσύ τι λες;): Δεν βλέπεται! Ψάχνω σοβαρή σχέση σημαίνει: Αυτή την Κυριακή τι κάνεις; Θα σε περιμένω έξω από την εκκλησία! Μορφωμένη σημαίνει: Αιώνια φοιτήτρια, το ρεμάλι της σχολής.

ΛΑΤΡΕΥΕΙ την τέχνη σημαίνει: Ψωνάρα! Εξωτική ομορφιά σημαίνει: Αλλόκοτη. Θα τρόμαζε κι έναν ουραγκοτάγκο...

ΕΥΘΥΜΗ σημαίνει: Σε κάνει ρόμπα δημοσίως! Ηπιων τόνων σημαίνει: Βρίσκεται σε κώμα! Καλή ακροάτρια σημαίνει: Μουγκή! Με χιούμορ σημαίνει: Γλωσσοκοπάνα! Σε διάσταση με τον πρώην σημαίνει: Αφού ο προηγούμενος δήλωσε πτώχευση, ψάχνει για νέο χρηματοδότη...

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ σημαίνει: Ζει με τον πρώην άντρα και τον «φίλο» του κι αν έχεις κατανόηση, δεν θα ζητάς εξηγήσεις κάθε τρεις και λίγο. Εντάξει!

ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΗ σημαίνει: Ψάχνει για άντρα απεγνωσμένα. Θα δεχθεί τα πάντα. Γράφει στίχους σημαίνει: Πάσχει από μανιοκατάθλιψη... Ρομαντική σημαίνει: Δεν βλέπεται με το φως της μέρας, ενώ κάτω από το φεγγάρι ξεγελιέσαι... Ξεχωριστή σημαίνει: Για τα σίδερα!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ τύπος σημαίνει: Ανήκει σε επικίνδυνη παραθρησκευτική οργάνωση! Σταθερή σημαίνει: Τόσο πληκτική, που θα σου γυρίσουν τα μάτια ανάποδα! Ψηλή και αδύνατη σημαίνει: Πάσχει από νευρική ανορεξία... Ηλιοκαμένη σημαίνει: Μαυριδερή ή ρυτιδιασμένη. Ψάχνει το άλλο μισό της σημαίνει: Κολλιτσίδα! Θα φτύσεις αίμα για να την ξεφορτωθείς!

[...]

(πλήρες κείμενο >>>)