16 January 2010

Αλληλεγγύη με την Αϊτή, να βγάλουμε και κανένα φράγκο!

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δοκιμαζόμενο Λαό της Αϊτής, της φίλης χώρας που είναι μάλιστα και η πρώτη που αναγνώρισε το 1822 ως ανεξάρτητο το Ελληνικό Κράτος και απέστειλε σχετική βοήθεια.
Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την διεξαγωγή δισκοφορίας σε όλους τους Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010.
Δόθηκε δε εντολή στην Μ.Κ.Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στους εμπερίστατους αδελφούς μας. Παράλληλα ο Μακαριώτατος απέστειλε έγγραφο προς τον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη, με το οποίο θέτει στην διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως την ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»,  ώστε να επιτευχθεί η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας άμεσα.
Αν κατάλαβα καλά, η ΔΙΣ δεν αποφάσισε να βάλει λεφτά από την τσέπη των μητροπολιτών ή το ταμείο των μητροπόλεων και της αρχιεπισκοπής, αλλά να μαζέψει τα λεφτά του ποιμνίου (δισκοφορία!) και να τα αξιοποιήσει για τη βοήθεια των αναξιοπαθούντων στην Αϊτή. Φιλανθρωπία με ξένα χρήματα, λοιπόν! Εγώ πιστεύω ότι μια ιδιωτική εταιρία, κάποιος τηλεοπτικός σταθμός κτλ. θα μπορούσε να οργανώσει πολύ καλύτερα αυτή τη συλλογή χρημάτων και την αποστολή ειδών για βοήθεια! Η δισκοφορία θα προσεγγίσει μόνο τους λίγους συνταξιούχους που εκκλησιάζονται τις Κυριακές, ενώ ένας γενικός έρανος θα πλησιάσει πολύ περισσότερο κόσμο που δεν περνάει ούτε έξω από τις εκκλησίες...
Επίσης, αυτή η συγκινητική διάθεση της "Αλληλεγγύης" για την αποστολή βοήθειας, τι χρησιμότητα μπορεί να έχει; Η "Αλληλεγγύη" χρωστάει ακόμα μερικά εκατομμύρια από την ιστορία επί Χριστόδουλου με τα σάπια κοτόπουλα που ανέλαβε να προωθήσει στους "εμπερίστατους αδελφούς" στο Ιράκ, αλλά δεν έγινε τίποτα και τα λεφτά φαγώθηκαν. Γιατί θα πάνε τώρα τα πράγματα καλύτερα; Ποια έντιμη και αποτελεσματική προϋπηρεσία  εγγυάται την επιτυχία; Και με αυτή την αφορμή, τι απέγιναν οι έλεγχοι που είχαν ανακοινωθεί και τι θα γίνει με τα χρήματα που φαγώθηκαν;