13 March 2010

Κατευθείαν από το σατανά

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα


Ο γνωστός (σε ποιους άραγε;) εξορκιστής της καθολικής εκκλησίας Gabriele Amorth (85 ετών) κατέληξε σε συμπεράσματα, μετά από ενδελεχή μελέτη κάποιων ετών: Στο Βατικανό έχει εγκατασταθεί ο σατανάς και ελέγχει κληρικούς, ακόμα και καρδινάλιους, αλλά και τον ίδιο τον πάπα!

Ο εξορκιστής λέει ευθέως την άποψή του: «Στο Βατικάνο έχουν εγκατασταθεί μέλη σατανικών αιρέσεων! Το ξέρω από εκείνους που ήταν σε θέση να μου δώσουν πληροφορίες, τις οποίες απέκτησαν ως αυτήκοοι μάρτυρες.» Η ιδανική απόδειξη της αλήθειας και η πιο περίπλοκη εξήγηση για την προέλευσή της.

Το ιταλικό περιοδικό «Panorama» δημοσιεύει στις 25 Φεβρουαρίου συνέντευξη του Amorth κι εκεί αποκαλύπτει ο εξορκιστής ότι ο πάπας ενημερώθηκε: «Κάνει ό,τι μπορεί ο άγιος πατέρας, πρόκειται για μα φοβερή υπόθεση!» Με αυτή την ευκαιρία ρίχνει και μια μπηχτή για τις παραλείψεις του πάπα: «Ο άγιος πατέρας έρχεται από μια χώρα (τη Γερμανία), στην οποία δεν υπάρχουν εξορκιστές, γι’ αυτό οι κληρικοί δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον σατανά και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί ο καταραμένος!» Σαν να λέει δηλαδή, βάλτε και 5-6 από τη συντεχνία μου να σας αποτρελάνουμε με τα μαγικά μας.

Στα 25 χρόνια που προσέφερε ο Amorth υπηρεσίες ως εξορκιστής, πέτυχε πάνω από 70.000 εκδιώξεις του σατανά. Μια από τις τελευταίες ήταν σε μια γυναίκα, η οποία άρχισε να κάνει εμετούς βγάζοντας ξύλα, γυαλιά και χαρτάκια, τα οποία χαρτάκια ενώθηκαν και έδειξαν την εικόνα του σατανά. Με τις κατάλληλες ευχές και πολλές προσπάθειες (και αρκετούς οβολούς, λέω εγώ!) λύθηκαν τα βάσανα της γυναίκας και τώρα ζει ήρεμη.

Κάποτε τον κάλεσαν σε ένα σπίτι όπου κυκλοφορούσαν διάφορα πνεύματα, ένα από αυτά ήταν του Έλβις Πρίσλει (ουάουυυυ!). Ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγονται αυτές οι επεμβάσεις του σατανά είναι, να μην διαβάζουν οι πιστοί ωροσκόπια και ζώδια, να αποφεύγουν κείμενα του New Age και να μην πιστεύουν σε καφετζούδες, χειρομάντισσες και χαρτορίχτρες. Προφανώς, το μόνο που μένει, να εμπιστεύονται στα μαγικά των παπάδων!

Το καλύτερο, το άφησε όμως για το τέλος ο εξορκιστής: «Συνιστώ στους πιστούς να αποφεύγουν τις πεθερές που φέρνουν γλυκά, γιατί συχνά πρόκειται για μεταμορφώσεις του σατανά!» Να είχε ποτέ πεθερά ο λαμπρός αυτός κληρικός αποκλείεται, ίσως όμως κάποιες να του χάλασαν τη δουλειά, όταν ανακατεύθηκε με φοβισμένες νιόπαντρες κοπέλες. Διαβλέπω τους γαμπρούς να προσχωρούν μαζικά στην καθολική εκκλησία και να εντάσσονται στην αίρεση «κατά των πεθερών που φέρνουν γλυκά!»