01 July 2010

Εξάχρονη στη λίστα τρομοκρατών... μπρρρρ



Η οικογένεια Thomas στο Κλήβελαντ ήταν έτοιμη να μπει στο αεροπλάνο για την πτήση στη Μινεάπολη, όταν οι αρχές ασφαλείας απαγόρεψαν την επιβίβαση, επειδή η θυγατέρα Alyssa ήταν στη λίστα του FBI ως τρομοκράτης! Τίποτα συνταρακτικό, βέβαια, μόνο που η θυγατέρα είναι μόλις 6 ετών!

Ο πατέρας της μικρής δήλωσε σοβαροφανώς, «το μόνο τρομοκρατικό που κάνει η κόρη μου είναι να εκνευρίζει την αδελφή της, αλλά αυτό δεν πρέπει φτάνει για να μπει στη λίστα του FBI!»

Οι λόγοι που μπορεί να κατέληξε το όνομα της μικρής στη λίστα, πέρα από κάποια συνωνυμία, μπορεί να σχετίζονται με κάποια κακόβουλη καταγγελία. Αλλά ότι πρόκειται για ανόητο περιστατικό είναι πασιφανές.

Η υπηρεσία, στην οποία αποτάθηκε ο πατέρας Thomas για να να διαγραφεί η κόρη του από τη λίστα τρομοκρατών, του ανακοίνωσε ότι δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία διαγραφής και θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα νομικά και διοικητικά βήματα.

Προς το παρόν πρέπει λοιπόν τα μέλη της οικογένειας να υφίστανται έναν εντατικό έλεγχο, όποτε ταξιδεύουν, μέχρι να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για διόρθωση της προφανέστατα εσφαλμένης εγγραφής…
Σκέφτομαι πόσοι πραγματικοί υποψήφιοι τρομοκράτες, βομβιστές, δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες κυκλοφορούν  ελεύθεροι, στην Αμερική και αλλού, και οι αρχές ασφαλείας βρήκαν τη μικρή να καταγράψουν, χωρίς να προσέξουν το έτος γέννησής της. Αν ήταν 20 ή 30 ετών, θα έπρεπε να αποδείξει η ίδια ότι δεν είναι "ελέφαντας". Στο επόμενο τρομοκρατικό κτύπημα θα ρίξουν οι γραφειοκράτες πάλι καμιά εκατοστή βρέφη και παιδιά στη λίστα τους, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και το μισθό τους.