18 July 2010

Ποιος είστε κύριε;

(ΒΗΜΑ, 17/7/2010)
Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιο του Χριστού και στον Αντίχριστο είχαμε τις προάλλες στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας. Πρόκειται για δύο ανθρώπους με... προχωρημένη αντίληψη της πραγματικότητας, οι οποίοι συχνά περνούν από το Σύνταγμα έχοντας κρεμάσει στο στήθος τους τις σχετικές αναγνωριστικές ταμπέλες.

Η ταυτόχρονη εμφάνιση οδήγησε τους πρωταγωνιστές σε συμπλοκή, όπου ο Γιος του Χριστού έριξε στο πεζοδρόμιο τον Αντίχριστο. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο και οδήγησαν τον Αντίχριστο στο νοσοκομείο, ενώ ο Γιος του Χριστού προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.


«Ποιος είστε;» ρώτησε ο αστυνομικός υπηρεσίας, για να λάβει την αυτονόητη απάντηση: «Είναι δυνατόν να μη με αναγνωρίζεις; Είμαι ο Γιος του Χριστού». Στη χρυσή εποχή των γόνων που διανύουμε, δεν θα εκπλαγώ αν ο Γιος του Χριστού θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αφού ο άλλος δήλωσε "υιός θεού" λογικό ήταν να βρεθεί κάποτε και ένας "εγγονός θεού". Στο τρελάδικο βρίσκεις ακόμα Μεγαλέξανδρους, Κολοκοτρώνηδες και Ναπολέοντες σωρηδόν. Ο θεός εμφανίζεται εκεί αυτοπροσώπως, με μπουρνούζι!