18 September 2010

Θάνατος λόγω ηλιθιότητας...

(ΒΗΜΑ, 17/9/2010)

Ένας άνδρας 58 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του σε παραδοσιακή ταυροδρομία στη μικρή πόλη Ελτσε ντε λα Σιέρα, στη νοτιοανατολική Ισπανία, όταν χτυπήθηκε από το κέρατο ενός ταύρου, δήλωσε η νομαρχία της Αλμπασέτε.

Ο άνδρας, που έτρεχε πολύ κοντά στους ταύρους, δέχθηκε χτύπημα στην κοιλιακή χώρα, δήλωσαν οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 10 ημέρες μετά το θάνατο κατά τη διάρκεια ταυροδρομίας ενός άλλου άνδρα στην πόλη Βιλασέκα ντε λα Σάγρα και λίγες ημέρες μετά το θάνατο μίας θεατού στην πόλη Αργάντα ντελ Ρέι, κοντά στη Μαδρίτη.


Μετά από αυτό το δυστύχημα ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 2010 κατά τη διάρκεια παραδοσιακών γιορτών με ταύρους φτάνει τους δέκα, οι πέντε από τους οποίους σκοτώθηκαν σε ταυροδρομίες.
Προσωπικά, όπως έχω ξαναγράψει, δεν χαίρομαι για κανένα θάνατο! Δεν μπορείς όμως και να πενθήσεις, επειδή κάποιος ηλίθιος σκοτώθηκε ταλαιπωρώντας για διασκέδασή του -μαζί με άλλους μαντράχαλους- ένα ταυράκι, το οποίο δεν προκάλεσε κανέναν...