08 October 2010

Δικτάτορες και καραγκιόζηδες

Το κείμενο που ακολουθεί κυκλοφορεί στο Internet και δεν ξέρω αν ευσταθεί. Ανταποκρίνεται όμως πάρα πολύ στην πραγματικότητα. Λέει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Τσάβες σε κάποιο λόγο του τον Ιούλιο 2010:
«Με ρωτάτε «γιατί στείλατε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;» Μα γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες, παρότι ήταν προσωπικός σου φίλος;» Μα γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στην κυβέρνηση.
Πρόδωσαν το Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις, θα διαφθείρουν κι άλλους.
Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!»
Ιδίως τα αμερικάνικα έντυπα χαρακτηρίζουν τον Τσάβες «δικτάτορα» και δεν έχω καταλάβει γιατί. Δεν εκλέγεται με όλους τους τύπους κάθε φορά; Προσαρμόζει το εκλογικό σύστημα όπως τον βολεύει; Ε και; Στην Ελλάδα δεν προσαρμόζεται κάθε φορά το εκλογικό σύστημα, εδώ και 100 τόσα χρόνια -όχι τώρα μόνο-, χωρίς να αποκαλεί κανείς τους εκλεγμένους Έλληνες κυβερνήτες δικτάτορες; Σίγουρα, αυτό γίνεται επειδή πάνε με τα νερά των Αμετρικάνων και των Αγγλο-Γερμανών, με τα οποία δεν πάει ο Τσάβες.

Ας γίνουμε λοιπόν πρώτα Βενεζουέλα, η οποία τιμωρεί θεσμικά τους υπουργούς που κλέβουν και μετά, ας αποφασίσουμε ποιος και γιατί είναι δικτάτορας και ποιοι είναι οι καραγκιόζηδες...