16 February 2011

Μια απίστευτη αγάπη

Ο πάνθηρας Paul αγαπάει τη λαγουδίτσα Lisa

Το εκ φύσεως αρπαχτικό αιλουροειδές Paul είναι ένας πάνθηρας, ο οποίος όταν γεννήθηκε αποκλείστηκε από την ισχυρότερη αδελφή του από τον θηλασμό και κινδύνευε να πεθάνει από ασιτία. Έτσι, η Regina Hamza, υπάλληλος του ζωολογικού κήπου και υπεύθυνη για τα αιλουροειδή, ανέλαβε να αναθρέψει ως θετή μητέρα με το μπουκάλι το πανθηράκι.

Δεν αρκεί όμως η τροφή, χρειάζεται και η μητρική ζέστη και τέτοια δεν υπήρχε, αφού η μαμά πάνθηρας φρόντιζε μόνο τη θυγατέρα. Τότε αποφασίστηκε να κάνει παρέα στον μικρό πάνθηρα μια λαγουδίτσα, η Lisa, η οποία είχε τότε περίπου το ίδιο μέγεθος με τον πάνθηρα, προσέφερε όμως με το σώμα και τη γούνα της την απαραίτητη θερμότητα και ψυχική ζεστασιά.

Έτσι ο πάνθηρας και η λαγουδίτσα έγιναν αχώριστοι φίλοι, παρ’ ότι ο μαυρούλης μεγάλωνε δυσανάλογα με τη φίλη του και υπήρχε κίνδυνος, από στιγμή σε στιγμή να την μετατρέψει από φίλη σε στιφάδο.

Η λαγουδίτσα κυνηγάει τον Paul όταν δεν έχει όρεξη για παιχνίδι, μιμείται τις κινήσεις του και αισθάνεται υπέροχα στην αγκαλιά του… Κάποια στιγμή δοκίμασε κι από το φαγητό του που ήταν κρέας. Τα καροτάκια της Λίζας δεν συγκίνησαν όμως καθόλου τον πάνθηρα.

Τώρα, μετά από 7 μήνες παρέα, πρέπει να χωριστεί όμως το παράταιρο ζευγάρι. Ο Paul θα τοποθετηθεί με τους ομοίους του στο κλουβί, όπου όμως η Lisa θα γινόταν αμέσως μεζές. Έτσι, όσο καιρό ο πάνθηρας γνωρίζεται με τους βιολογικά ομοίους του, θα βρίσκεται σε διπλανό κλουβί, με πυκνό διαχωριστικό σύρμα, η Lisa, για να την μυρίζει ο φίλος της, μέχρι να την ξεχάσει τελείως κάποια στιγμή.