16 March 2011

Το εργοστάσιο στην Αλάσκα που δημιουργεί τους σεισμούς


Δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι σεισμοί στην Ιαπωνία με τα παρεπόμενα προβλήματα που προκλήθηκαν και αμέσως άρχισαν να διαδίδονται συνωμοσιολογικές ιστορίες για τους κακούς που δεν αφήνουν τον κόσμο να προοδεύσει. Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάστηκαν μάλιστα κινήσεις πανικού, χειρότερες ακόμα κι από την ίδια την Ιαπωνία, όπου τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ακρότητα. Στη Γερμανία αυξήθηκε και η πώληση μετρητών Geiger, λες και σε εξυπηρετεί να ξέρεις με πόση ραδιενέργεια θα πεθάνεις, όταν φτάσει το θανατηφόρο νέφος στη στρατόσφαιρα πάνω από το κεφάλι σου...

Ενώ ακόμα δεν είχε (και δεν έχει) διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη Φουκουσίμα μετά τον μεγάλο σεισμό, η γνωστή εκκεντρική αοιδός Νίνα Χάγκεν ξέρει και λεπτομέρειες, τις οποίες ανακοινώνει από τη σελίδα της στο Facebook! Κυρίως είναι ιδέες της στιγμής για τη γεωλογία, το περιβάλλον και τη φύση, αποσπάσματα από τη Βίβλο, τραγούδια του Roy Black, ενός γερασμένου Γερμανού τραγουδιστή με αμερικάνικο όνομα, αλλά και πολλές διευθύνσεις του Youtube, οι οποίες επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της. Στη συνέχεια αυτά που γράφει η Νίνα ανεβαίνουν πάλι στο Youtube για να αποτελέσουν νέες διευθύνσεις στις σελίδες της... Η κλιμάκωση και ανακύκλωση της «ενημέρωσης» για πράγματα που προφανώς δεν γνωρίζουν!

Κάτι ανάλογο συνέβη τον Φεβρουάριο του 2010 με μια συνέντευξη της Claudia von Werlhof καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο Innsbruck, με αντικείμενα τις πολιτικές επιστήμες, τον οικοφεμινισμό και την κριτική στην πατριαρχική κοινωνία - δηλαδή καμιά σχέση με τεχνικά θέματα. Η κ. von Werlhof δήλωσε λοιπόν ότι ο σεισμός στην Αϊτή οφείλεται σε πειράματα των Αμερικάνων με το σύστημα HAARP και είχε στόχο την κατάληψη της Αϊτής. Αυτός ο σεισμός προκλήθηκε δε «μηχανικά» για να εξασκήσουν οι ΗΠΑ πίεση στον Τσάβες στη Βενεζουέλα! Ο σεισμός έγινε, η πρωτεύουσα της Αϊτής καταστράφηκε, αφού βρίσκεται πάνω στο ρήγμα μεταξύ δύο γεωλογικών πλακών, αλλά κατάληψη από τους Αμερικάνους δεν έγινε... Λεπτομέρειες!

Με ενημέρωση τέτοιου επιπέδου -καθηγήτρια το είπε!- δηλώνει τώρα η Νίνα Χάγκεν (και μαζί της διάφοροι άλλοι) ότι ο σεισμός στην Ιαπωνία προκλήθηκε πάλι με το σύστημα HAARP για να υποβαθμιστούν οι Ιάπωνες στον οικονομικό και βιομηχανικό ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ και ως ποινή, επειδή δεν πήραν μέρος στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. 
Εννοείται ότι για την πρόκληση έστω και ενός ασθενούς σεισμού που προϋποθέτει μετακινήσεις μαζών υπεδάφους, απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν με υψίσυχνα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Επίσης, συστήματα ανάλογα με το HAARP έχουν αναπτύξει οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι.

Βέβαια, η Ιαπωνία βρισκόταν πριν από το σεισμό ήδη στην τρίτη θέση, αφού έχει υποσκελιστεί από την Κίνα, η οποία δεν θίγεται προς το παρόν από το σεισμό και το τσουνάμι· αλλά, το σημαντικότερο, το HAARP (=High frequency Active Auroral Research Project) είναι ένα σύστημα για τη μελέτη της ιονόσφαιρας και τη χρήση της ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και άλλα συναφή. Είναι το φαινόμενο που ξέρουν οι παλαιότεροι από τα βραχέα κύματα του ραδιοφώνου, κατά το οποίο το μεσημέρι δεν ακούγεται ένας απομακρυσμένος σταθμός, ενώ το βράδυ, χωρίς την ηλιακή ακτινοβολία, ακούγεται κανονικά. Πιθανό να μπορεί να αξιοποιηθεί το σύστημα HAARP, όπως και τα άλλα όμοια άλλων χωρών, και για παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών κτλ., αλλά όχι για να προκληθούν σεισμοί...

Αυτά όλα είναι όμως τεχνικές λεπτομέρειες για τους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα από μετακινήσεις γεωλογικών πλακών της Γης που είναι αμιγώς μηχανικό φαινόμενο. Ο αδαής ακροατής στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο ακούει για το φοβερό HAARP και σκέφτεται κάθε κακό που περνάει από το μυαλό, αφού δεν έχει οποιαδήποτε τεχνική παιδεία για να κατανοήσει απλά πράγματα.

Η κουβέντα για «παρεμβάσεις στη φύση» που κυκλοφορεί από τεχνοφοβικούς και συνοδεύεται από το οπισθοδρομικό σύνθημα «πίσω στην απλή ζωή», που σημαίνει μια ζωή χωρίς παιδεία και γνώσεις, οπότε θα ελέγχεται το ποίμνιο από «φωτισμένους ηγέτες», ριζώνει εύκολα, ιδίως σε καιρούς φυσικών καταστροφών, όπως αυτή στην Ιαπωνία, όπως παλαιότερα εκείνη στη Νέα Ορλεάνη με τον τυφώνα Κατρίνα και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις...

Η ιδέα ότι η φύση δεν ασχολείται με τους ανθρώπους και ότι οι δράσεις της μόνο περιθωριακά μπορούν να επηρεαστούν από την τεχνολογία, δεν περνάει καν από το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Η ανατροφή και εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο δημιουργεί την ιδεοληψία του ανθρωποκεντρισμού και της παντοδυναμίας και, όταν συμβεί κάποια ανατροπή στο πλαίσιο των φυσικών νόμων, όλοι τα βάζουν με την τεχνολογία που δεν απέτρεψε τα δεινά, χωρίς όμως να έχει εγγυηθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Αυτό που πράγματι είναι ανθρώπινο έργο και θίγει τους ανθρώπους αλλά δεν επηρεάζει τη φύση, είναι η ραδιενέργεια που αξιοποιείται για ενεργειακούς και πολεμικούς σκοπούς και τώρα εκλύεται ανεξέλεγκτη, για δεύτερη φορά μετά το Τσερνομπίλ, επί δικαίων και αδίκων. Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι λοιπόν να περιορίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα τις απαιτήσεις για ανάπτυξη και να λειτουργούμε με ενεργειακές μορφές που δεν επηρεάζουν το μέλλον μας στη Γη. Έτσι θα καταλάβουμε ότι, τόσο μια ζημιά που προκύπτει, όσο και η διόρθωσή της πετυχαίνεται πάντα με την τεχνολογία και όχι με εξορκισμούς και, σίγουρα όχι, με συνωμοσιολογίες...