31 March 2011

Τους «πήρε στο ράμφος του» το πουλί!

Στην Αγγλία έπεσε ένα αποδεικτικό στοιχείο από τον ουρανό και βοήθησε στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος και στην καταδίκη των δραστών.

Ο 34χρονος Mohammed Riaz απήγαγε και βασάνισε στην πόλη Watford μέχρι θανάτου τον 41χρονο γαμπρό του Mahmood Ahmad, επειδή ο δεύτερος δεν μαρτυρούσε, πού κρύβεται η γυναίκα του πρώτου που είχε εγκαταλείψει τη συζυγική εστία. Ο Ahmad, ένας από τους δύο που γνώριζαν τον τόπο διαμονής της συζύγου, δεν έλεγε τίποτα.

Όταν πέθανε τελικά ο Ahmad από τα βασανιστήρια, ο Riaz και άλλοι πέντε δράστες τεμάχισαν το πτώμα του και το πέταξαν κάπου μακριά. Το σημείο απώθεσης του πτώματος δεν βρέθηκε ποτέ και πτώμα δεν υπήρξε. Μόνο που μια μέρα έπεσε από τον ουρανό στο Ilford, Essex ένας αντίχειρας, ο οποίος ανήκε, σύμφωνα με τα δακτυλικά αποτυπώματα, στον εξαφανισμένο Ahmad.

Ότι το αποδεικτικό στοιχείο προέκυψε εξ ουρανού αποδεικνύεται από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή. Οι Άγγλοι ανιχνευτές της Αστυνομίας υποθέτουν ότι κάποιο πουλί βρήκε το πτώμα και μετέφερε τον αντίχειρα ως τροφή στη φωλιά του. Κατά την πτήση φαίνεται ότι έχασε ο μεταφορέας το φορτίο του και αυτό έπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

Οι Αστυνομικοί συνέχισε τις έρευνες για εντοπισμό του Ahmad και στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η γυναίκα του θύματος με τα 2 παιδιά τους, πληροφορήθηκαν όλα τα γεγονότα και τις υποψίες σε βάρος του Riaz. Φυσικά, δεν θα αρκούσαν αυτές οι πληροφορίες, αν δεν υπήρχαν ουδέτεροι μάρτυρες, οι οποίοι είχαν δει κάποιους άντρες να επιβιβάζουν τον Ahmad κάπως βίαια σε ένα αυτοκίνητο. Έκτοτε δεν εμφανίστηκε το θύμα πουθενά.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία προσήχθησαν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο και καταδικάστηκαν, ο μεν Riaz σε 30 χρόνια κάθειρξη, οι δε υπόλοιποι δράστες, ανάμεσά τους και μια αδελφή του Riaz, σε ποινές φυλάκισης από 3 μέχρι 26 χρόνια.

Το πουλί τους «πήρε στο ράμφος του»!