14 May 2011

Όσα παίρνει κι όσα φέρνει ο άνεμος

Ήμουν κι εγώ εκεί...
της Ισμήνης


Ήμουν κι εγώ εκεί! Που εκεί; Μα φυσικά στον πριγκηπικό γάμο! Τώρα βέβαια δεν ήμουνα από αυτούς που κατασκήνωσαν από την προηγουμένη μπροστά στην εκκλησία για να δουν πρώτοι το ζευγάρι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας να εξέρχονται από την κυρία είσοδο, αφού πλέον με την ευλογία της Αγγλικανικής εκκλησίας είχαν γίνει οι 2 σάρκα μία … που λέει ο λόγος!

Ήμουν βέβαια στη Λονδίνο αλλά προτίμησα να παρακολουθήσω την όλη τελετή από την πολυθρόνα, ήταν και πιο βολικό! Άλλωστε με τόση ώρα που κράτησε όλη η παράσταση, να έχω και την δυνατότητα να βάλω κάτι τις στο στόμα μου, να στανιάρω κομματάκι από την αγωνία της αναμονής.

Τα είδατε κι εσείς, που να τα ξαναλέω ... τόση κακόγουστη καπελαδούρα, αλλά εστεμμένη και επώνυμη παρακαλώ! Εκείνες δε οι κόρες της Σάρας Φέργκιουσον με τους θηρεούς πανοπλίες στο κεφάλι, σαν Ρωμαίοι λεγεωνάριοι ήτανε.


Βγήκε δα και η μαμά τους την επομένη να δηλώσει ότι πολύ λυπήθηκε που δεν την κάλεσαν στον γάμο –ας πρόσεχε βέβαια, τι έλεγε– για να ντύσει τις κορούλες τις και να είναι όλοι μαζί, σαν μια χαρούμενη οικογένεια!

Τα πάντα ήταν κλειστά την Παρασκευή, τα λεωφορεία που έκαναν δρομολόγια ήταν σχεδόν άδεια! Άλλωστε όπως λέει και η παροιμία: σιγά που θα αφήσουμε τον γάμο, να πάμε για πουρνάρια! Τέλος πάντων!

Την επομένη του γάμου ο λαός της Αγγλίας ξεσηκώθηκε με αμέτρητα παράπονα και σχόλια για την αναμετάδοση της τελετής και έβαλαν εναντίον του εκφωνητή και του κάμεραμαν του BBC, διότι διέπραξε μια τεράστια απρέπεια. Τόσοι μα τόσοι πια εστεμμένοι ήτανε εκεί, βασιλείς, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες και αυτοί να δείχνουν τον Μπέκαμ και την Βικτώρια! Αίσχος, ντροπή!!!!! Να σκεφθείτε ότι αγνόησαν ακόμη και τους Γλύξμπουργκ!!!!!!!!!

Την επόμενη μέρα κατέβηκα προς Μπάκινχαμ μεριά που ακόμα ζούσε με τον απόηχο του γάμου! Κι ακόμα δεν έχουν συνέλθει! Από την πλατεία Τραφάλγκαρ μέχρι το παλάτι όλοι οι δρόμοι σημαιοστολισμένοι, με πολύ αστυνομία, η διέλευση των αυτοκινήτων κομμένη λες και από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιζότανε, μέσα στην άμαξα ή στο σπορ αυτοκίνητο, το πριγκηπικό ζεύγος.

Πολύς, μα πάρα πολύς κόσμος ανεβοκατέβαινε την τεράστια λεωφόρο ποζάροντας με βασιλικό ύφος για την καθιερωμένη φωτογραφία μπροστά στην τεράστια πόρτα του παλατιού! Πάντως ο καιρός ήτανε ο καλύτερος σύμμαχος του ζευγαριού!

Τα τουριστικά μαγαζιά, πουλάνε αμέτρητα ενθύμια του γάμου. Ο Ουίλιαμ και η Κατερίνα (πλέον) απεικονίζονται σε διάφορα αντικείμενα από καλόγουστα μέχρι τα πιο κακόγουστα ή αστεία! Ποτήρια, μαντήλια, αναπτήρες, πιάτα, πιατάκια, μπρελόκ, καρικατούρες, κρεμάστρες, σαπούνια, γλειφιτζούρια, πετσέτες, χαρτοπετσέτες.... μόνο σε χαρτί τουαλέτας δεν τους έχουν απεικονίσει!

Το βασιλικό μαγαζί πλάι στα ανάκτορα έχει σαν αναμνηστικά μόνο ένα πορσελάνινο κουτί για χάπια, ένα πιάτο τοίχου, φλιτζάνι τσαγιού με το πιατάκι, μια κούπα, τυπωμένο το μενού και το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής καθώς και ένα DVD, αλλά σε αρκετά τσουχτερές τιμές!

Να ζήσουν τα παιδιά, να ευτυχήσουν! Άντε και στα δικά μας κορίτσια, τέτοια τύχη να έχουμε πια!!