21 June 2011

Ποδόσφαιρο με μαντίλα και καλυμμένα χέρια-πόδια...

Μετά από την ανάδευση του θέματος για τον απόντα ιμάμη Μαχντί ή Μάχντι, ο οποίος θα επανεμφανιστεί 6-7 αιώνες μετά την εξαφάνισή του, έχουμε άλλη μια προσπάθεια από το ιρανικό καθεστώς να επηρεάσει τις αντιλήψεις του κόσμου, σύμφωνα με τις ιδεοληψίες και την οπισθοδρομικότητα του θεοκρατικού καθεστώτος!
Ελευθεροτυπία, 7/6/2011

«ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ με μπούρκα και μαντίλες, ξεχάστε το». Το τελεσίγραφο της FIFA προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν δεν εισακούστηκε κι έτσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να μηδενίσει τη γυναικεία εθνική ομάδα της χώρας, διότι «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».


Υπακούοντας στον ισλαμικό νόμο, οι αθλήτριες μπορούν να δείχνουν μόνο το πρόσωπό τους. Ολα τα υπόλοιπα (μαλλιά, πόδια κ.λπ.) πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτονται.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας του Ιράν, πάντως, παρουσίασαν νέες -πιο προχωρημένες για τα δεδομένα τους- εμφανίσεις, όμως και πάλι δεν έπεισαν τη FIFA, που δεν άφησε να γίνει το ματς με το Μπαχρέιν (πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0) για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Οι Ιρανοί υπέβαλαν ένσταση, αλλά δεν έχουν τύχη...