23 October 2011

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος...

Παρακαλώ, περάστε να εισπράξετε την κληρονομιά!
της Ισμήνης

Μου έλεγε μια φίλη τις προάλλες για μια περίεργη επιστολή που ήρθε στο σπίτι τους. Η επιστολή ήρθε συστημένη και στο όνομα του συζύγου της, ήταν δε από ένα δικηγορικό γραφείο στην Νότια Αφρική, το οποίο σημειωτέον είχε και ελληνική επωνυμία για να είναι και πιο πειστική βέβαια.

Η εν λόγω επιστολή λοιπόν τους πληροφορούσε ότι μια θεία του συζύγου της χήρα, η οποία είχε παντρευτεί και έμενε στο Γιοχανεσμπούρκ, απεβίωσε πρόσφατα και είχε δώσει εντολή στο ανωτέρω δικηγορικό γραφείο να βρουν τους επιζώντες συγγενείς της. Το γραφείο αφού έκανε την ανάλογη έρευνα βρήκε τον μόνο συγγενή εν ζωή της θανούσης, τον σύζυγο της φίλης μου.

Εν συνεχεία ανέφερε δε ότι η θανούσα είχε αφήσει μετρητά 1.000.000 δολάρια και κάποιες μετοχές σε ορυχεία χρυσού τα οποία όλα αυτά τα κληρονομούσε ο σύζυγος της φίλης μου, βάσει της διαθήκης.

Η επιστολή ανέφερε στην τελευταία παράγραφο ότι έπρεπε άμεσα να έρθουν σε επαφή με το εν λόγω δικηγορικό γραφείο για να τους ενημερώσουν, τί χαρτιά χρειάζονται ώστε να λάβουν την κληρονομιά, αφαιρουμένου βέβαια του ποσού που θα έπαιρνε το γραφείο και τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώσουν λόγω μακρινής συγγένειας. Και βέβαια, τί ποσό έπρεπε να αποστείλουν για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Προς στιγμήν όλη η οικογένεια ξαφνιάστηκε με την ουρανοκατέβατη κληρονομιά, μετά άρχισαν να αναλύουν το οικογενειακό τους δένδρο μπας και υπάρχει καμιά θεία που δεν την ήξεραν ή την είχαν ξεχάσει, παρόλο που τα ονόματα που ανέφερε η επιστολή συνέπιπταν με τα οικογενειακά ονόματα. Δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη.

Ο γαμπρός της κόρης της άρχισε να τα ξοδεύει κιόλας, ο γιος ετοιμάστηκε να αλλάξει αυτοκίνητο!

Ο άντρας της φίλης, για να πάψουν τα ονειροπολήματα και οι εικασίες, παίρνει την επιστολή και πήγε στο δικηγόρο του να την δείξει, ο οποίος μόλις την είδε έβαλε τα γέλια και του εξήγησε ότι είναι επιστολή απατεώνων, απλά πολύ καλά σχεδιασμένη και πιθανόν κάποιοι αφελείς από όλους τους αποδέκτες να την παθαίνει, να στέλνει χαρτιά και λεφτά βέβαια που ζητάνε αυτοί για να κινήσουνε τις διαδικασίες. Μετά ο αφελής κληρονόμος θα τραβάει τα μαλλιά του για τα λεφτά που έχασε.

Τι σκαρφίζεται ο κόσμος για να φάει τα λεφτά του άλλου! Και το χειρότερο πόσοι την παθαίνουν!