07 December 2011

Τα εκατομμυρια των κομματων

Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης, στο Facebook, 7/12/2011


Πριν από λίγες μέρες ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ Πεπόνης, άρχισε ερεύνα για να διαπιστώσει τη νομιμότητα στη χορήγηση, αφειδώς, δανείων από τις τράπεζες στα κόμματα της Βουλής,με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. Υπόψιν ότι τα κόμματα εχουν αντλήσει ήδη δάνεια, στο όνομα επιχορηγήσεων που ελπίζουν (!) ότι θα πάρουν μέχρι το 2017!

Προσφάτως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πάρουν απο 3.000.000 € το καθένα απο την Attica Bank, ενώ χρωστάνε ήδη 250.000.000 € στην Αγροτική, την Εθνική, την Πειραιώς και τη Marfin από παλαιότερες χορηγήσεις, τις οποίες είναι άγνωστο πότε και πώς θα αποπληρώσουν.


Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ άντλησε 5.500.000 € και η ΝΔ 4.200.000 €, τα οποία προφανώς δεν τους έφτασαν!! Οι αναγνώστες πρέπει να ξέρουν επίσης ότι οι δανειοδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις των κομμάτων δεν υπόκεινται σε φόρο και τα κόμματα δεν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων, χωρίς να έχουν καμμία επίπτωση!

Αυτά τα κόμματα, λοιπόν, που αποφασίζουν για τον αφανισμό των εισοδημάτων των πολιτών με το απλό σήκωμα ενός χεριού στη Βουλή, το 2010 επιχορηγήθηκαν με 48.800.000 € και για το 2011 έχουν πάρει μέχρι στιγμής αλλα 40.500.000 €. Δηλαδή, αν υπολογίσει κανείς το ποσό που θα αντλήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου καταλαβαίνει, ότι δεν περιορίζουν καθόλου τα έξοδά τους, την ώρα που σφαγιάζουν τα δικά μας έσοδα και απαιτούν να περιορίσουμε τα δικά μας έξοδα, επισείοντας με κραυγές την απαίτηση για λιτότητα και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας!!

Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη όταν οι τράπεζες έχουν ανοιχτά και πρόθυμα τα ταμεία τους στα κόμματα, που είναι απολύτως αντιπαραγωγικοί οργανισμοί, την ώρα που στερούν αυτά τα κεφαλαία από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κινήσουν την κοιμωμένη οικονομία. Κοιμωμένη, εξ αιτίας της διαχείρισης που της έκαναν αυτά ακριβώς τα κόμματα.

Επιβραβεύεται, έτσι, ο κακοδιαχειριστής και τιμωρείται το θύμα!! Από τα συνολικά ποσά, που έχουν αντλήσει τα κόμματα, τα 244.200.000€ έχουν πάρει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που θα (!) πάρουν έως το 2016! Φυσικά, η εγγύηση αυτή είναι στον αέρα, γιατί κανείς δεν ξέρει -ούτε και οι τράπεζες- αν του χρόνου θα υπάρχουν τα δύο αυτά κόμματα ή αν θα υπάρχουν μέχρι το 2016 ή, και αν ακόμα υπάρχουν, εάν θα έχουν τέτοια ποσοστά που να δικαιολογούν τα ποσά της επιχορήγησης που προεισπράττουν τώρα. Αν δεν έχουν;

Κερασάκι στην τούρτα είναι 1.205.772 €, που εισέπραξαν τα κόμματα, μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011 για "ερευνητικούς σκοπούς"!! Προφανώς, ερευνώντας για ηλίθιους. Τους οποίους βρίσκουν ακόπως στο πρόσωπό μας. Να δούμε μέχρι πότε...