07 January 2012

Συνταξιούχος με συνταξιοδοτικές εισφορές...

ΒΗΜΑ, 6/1/2012

Είμαι 67 ετών, άρτι συνταξιοδοτηθείς από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με γνώσεις και όρεξη για δουλειά. Σκέφθηκα να φτιάξω μία (Ετερόρρυθμη) Εταιρεία για να μπορώ να εργάζομαι ως σύμβουλος, να πληρώνομαι και να πληρώνω νόμιμα τους συνεργάτες μου και την Εφορία. Ενάμιση μήνα μετά, με απίστευτη γραφειοκρατία, διπλά «χαρτιά», μία άχρηστη 1-Stop υπηρεσία που μας φόρτωσε δουλειά, αντί να μας γλυτώσει (μπράβο κε Χρυσοχοϊδη), ξεκινήσαμε, με 6 συνεργάτες, την πρώτη μας δουλειά. Θα πληρώσουμε φόρους, εισφορές κλπ. και το ΑΕΠ θα… αυξηθεί κατά 60.000€.

Όλα καλά, μέχρι χθες. Πήρα το 1ο Ειδοποιητήριο από τον … ΟΑΕΕ. Ήδη χρωστώ 520,40 €,(εισφορές κλάδου σύνταξης 304,82 €, 185 € για τον κλάδο ασθένειας και 30 € για ΟΑΕΔ-ΟΕΕ). Υποθέτω ότι όταν περάσω τα 100 θα πάρω άλλη μία σύνταξη από τον ΟΑΕΕ και θα χρησιμοποιήσω την ασφάλιση ασθενείας για τα… φακελάκια των γιατρών. Φυσικά, δεν θα τα πληρώσω. Θα διαλύσω την εταιρεία και ίσως όταν γίνω 100, (δεν) θα πάω φυλακή για οφειλή στον ΟΑΕΕ. Αν βρω καμιά δουλειά, θα την κάνω «μαύρη», όπως και οι συνεργάτες μου. Συγχαρητήρια κύριε Κουτρουμάνη και όλοι οι υπόλοιποι φωστήρες της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απλώς να σημειώσω ότι ο κ. Βουδούρης, πρόεδρος του ΟΑΕΕ, και τώρα Πρόεδρος και του ΕΟΠΥΥ -τρομάρα μας- το βρήκε σωστό, αφού είναι νόμιμο (δηλαδή κάποιοι ηλίθιοι νομοθέτησαν νύχτα μία απίστευτη βλακεία). Ηθικό όμως, είναι;; Για να μην πω λογικό ή είναι απλώς βλακώδες;;


Λυκούργος Λιαρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών