03 June 2012

Όσα παίρνει και όσα... φέρνει ο άνεμος


EURO-ΒΥΖΙΟΝ!
της Ισμήνης

Σάββατο πρωί και νωρίς–νωρίς  αρχίσανε οι βαρύγδουπες δηλώσεις  όλης της οικογένειας. 
-Σήμερα το βράδυ βλέπουμε EUROVISION και μη διανοηθείτε  ότι θα δούμε κάτι άλλο, διότι πρέπει να ψηφίσουμε κιόλας την ελληνική συμμετοχή για να έρθει σε καλή σειρ .
Τρομάρα μας, δεν βλέπουμε τα χάλια μας, την συμμετοχή σε καλή σειρά διαπραγματευόμαστε λες και είναι όρος του μνημονίου. 
Πού να πω κουβέντα όμως, όλοι συνωμοτούσαν υπέρ της Ευροβίζιον. Τέλος πάντων, άντε να δούμε τι θα γίνει κι εφέτος που ακόμα και ευλογία από τον  Πατριάρχη Βαρθολομαίο πήγαμε και πήραμε. Ξεφτιλίσαμε και τους θεσμούς στο όνομα της  ακροαματικότητας και της εμπορευματοποίησης. 
Πρώτος και καλύτερος  ήρθε ο θείος  Φαίδωνας, με τον φίλο του τον κ. Ιάκωβο και ακολούθησαν τα παιδιά. Στρωθήκανε  όμορφα–όμορφα γύρω από το τραπέζι  βάλανε στη μέση 2 μπώλ με πατατογαριδάκια, αναψυκτικά κλπ. και αρχίσανε  εμβριθώς τη μελέτη  του έντυπου για τη  παραγγελία της πίτσας.


-Οι πίτσες δικές μου, ανέκραξε ο θείος  και τα παιδιά αλαλιάσανε από την χαρά τους, γιατί θα παραγγέλνανε  ό,τι θέλανε και όσο θέλανε σε  μεγάλο μέγεθος. 
Η ανυπομονησία τους να αρχίσει το πανηγυράκι της ευρωπαϊκής υποκουλτούρας που  ισοδυναμούσε πλέον με κάτι σαν άρτος και θεάματα, δεν λέγεται. 
Μαζί με την 1η συμμετοχή  ξεκινάει και η 1η μπουκιά από τις πίτσες. Τα μασουλήματα, τα κρτας-κρουτς από τα πατατάκια και τα ρουφήγματα από τα αναψυκτικά, δεν εκάλυπταν τα υπέροχα τραγούδια που παρουσιάζονταν το ένα πίσω από το άλλο  με τις κραυγές των τραγουδιστών. 
-Ο!Ο!Ο!Ο!Ο!Ο!
-Λα, λα, λα, λα, λα, λα, λα... 
-Ο!Ο!Ο!Ο!Ο!Ο!Ο! και πάλι –
-λα.λα , λα , λα , λα λα ,λα ....
Τι ωραία λόγια, ανάμεσα σε καπνούς, φωτιές, ανέμους 8 μποφόρ που ανακατεύουν τις εξτένσιον των τραγουδιστριών, ξεπρόβαλαν μπούτια, βρακιά, στήθια και ακροβατικά  νούμερα από παράσταση μπουλουκιών. Η  πιο  αξιοπρεπής εμφάνιση ήτανε των 6 γιαγιάδων από τη Ρωσία που στην ουσία τοποθέτησαν την EUROVISION εκεί που πρέπει να ανήκει, σε μια φολκλόρ παράσταση. 
Πήραμε και δύο 12άρια από την Κύπρο και την Αλβανία και πανηγυρίζαμε  επιβεβαιώνοντας την ταυτοποίησή μας  με τους όμορους γείτονές μας!

Ο απολογισμός μας ήταν ένας   ηχηρός  αφροδισιακός καταποντισμός  της Ελλάδος –ευτυχώς  μπας και συνέλθουμε  του χρόνου– οπότε ο θείος Φαίδων άρχισε να μας αναφέρει τις πρωτιές από το 1956 των τραγουδιών που είχανε λάβει μέρος!
-Αυτά ήτανε τραγούδια  ακούστε για να μαθαίνετε:  1956 Refrain  Lys Assia,  1960 Tom Pilibi Jacqueline Boyer, 1965 Pouppee de  cire, poupee de son  France Gall,  1969 Boom bang a bang  Lulu,  και πάει λέγοντας  μέχρι που άρχισε να τα τραγουδάει, οπότε  η παρέα διαλύθηκε άνευ σχολίων. 
Πήρε το τελευταίο κομμάτι πίσας, μονολογώντας και κατευθυνόμενος στο διαμέρισμά του:  
-Πιφ! σιγά τα τραγούδια, θέλετε να σας πω κι άλλα να καταλάβετε τη διαφορά;  Την επόμενη φορά όμως να παραγγείλουμε πεϊνιρλί από τη Δροσιά, είναι πιο νόστιμα από τις πίτσες και θα σας πω για το Φεστιβάλ  τραγουδιού που γινότανε στην Αθήνα στην καλοκαιρινή ΑΘΗΝΑΙΑ!
-Καληνύχτα θείε, φωνάξαμε όλοι ανακουφισμένοι, κλείνοντας την τηλεόραση  και την πόρτα πίσω από τον θείο Φαίδωνα.