28 February 2013

Μια σωστή επιλογή του ΓΕΕΘΑ

του Τάκη Μίχα, protagon.gr, 28/2/2013

Πιστεύω ότι η πρόσφατη δήλωση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, σχετικά με το ποιος θα πρέπει να υπηρετεί στον ελληνικό στρατό, αποτελεί μια από τις πιο προοδευτικές τοποθετήσεις που έχω ακούσει, τον τελευταίο καιρό. Διότι με τη δήλωση αυτή απαλλάσσονται, πλέον, από την αναχρονιστική και καταστροφική υποχρεωτική θητεία όλοι, σχεδόν, οι Έλληνες!

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, δικαίωμα να υπηρετούν στον ελληνικό στρατό έχουν μόνο όσοι είναι «Έλληνες το γένος» - δηλαδή, όσοι έχουν και μπορούν να τεκμηριώσουν μια γονιδιακή καθαρότητα, δια μέσου των αιώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όμως, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τέτοια καθαρότητα είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με διάφορες πληθυσμιακές, γενετικές μελέτες, η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας προέρχεται από τη Βόρειο Αφρική. Αλλά, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει, δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας κάτοικος της σημερινής Ελλάδας που να μην έχει στη γενεαλογία του κάποιο «ύποπτο» σύνδεσμο που «μολύνει» τη γονιδιακή του καθαρότητα. Άρα, δεν βλέπω να μπορεί κανείς να υπηρετεί στον ελληνικό στρατό.


Ίσως να αντιπαρατηρηθεί εδώ ότι το «γένος», στο οποίο εστίασε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται σε «πολιτισμική οντότητα», δηλαδή σε όποιον συμμετείχε στην «ελληνική παιδεία». Ή, πιο απλά, σε όποιον υποβλήθηκε στο πλύσιμο εγκεφάλου του νεοελληνικού εθνικισμού. Αλλά και εδώ, αν κάποιος τεκμηριώσει ότι κάποιος συγγενής του, όχι απλά δεν συμμετείχε στην «ελληνική παιδεία», αλλά ανήκε σε ένα  «ανθελληνικό» γένος, θα πρέπει -λογικά- να απαλλάσσεται από τη στρατιωτική θητεία.

Περιμένω με αγωνία να δω πότε όλοι αυτές οι ενδιαφέρουσες προτάσεις του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ θα πάρουν τη μορφή νόμου. Είμαι σίγουρος ότι την επομένη θα αρχίσουμε να βλέπουμε καραβάνια νέων μας που θα ταξιδεύουν στις γειτονικές χώρες -όπως τα «Σκόπια», την Τουρκία, την Αλβανία- προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν ότι έχουν κάποιον συγγενή Τσάμη ή «Μακεδόνα» (απ' αυτούς που έχει απαγορευθεί η είσοδός τους στην Ελλάδα) ή Τούρκο της Θράκης (απ' αυτούς που τους αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια, με το άρθρο 19).

Εφοδιασμένοι με τέτοια πιστοποιητικά, οι νέοι μας θα μπορούν να υποστηρίξουν με πειστικότητα ότι, δυστυχώς, η «ελληνικότητά» τους έχει «μολυνθεί» από την παρουσία αυτού του συγγενούς και ότι, κατά συνέπεια, δεν αισθάνονται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να υπηρετήσουν στον ένδοξο ελληνικό στρατό.

Και θα ζήσουν πολύ καλά και ευτυχισμένα τα υπόλοιπα χρόνια τους.