23 June 2013

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Κίτρινος Τύπος


της Ισμήνης

Βγαίνοντας την περασμένη εβδομάδα από τον φούρνο, συνάντησα  ένα  ζευγάρι που συζητούσε  αρκετά δυνατά  μπροστά στην είσοδο και κοντοστάθηκα να παρακολουθήσω τι λέγανε, γιατι πήρε το αυτί  μου το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι.

Αγανακτισμένος ο κύριος  πληροφορούσε την κυρία ότι  διάβασε στην εφημερίδα ότι  η ΔΕΗ έκοψε  το ρεύμα στο σπίτι του Μ Χατζιδάκι. Με  μελανά χρώματα  χαρακτηριζε την αποτρόπαιη πράξη, που πλέον δεν σέβονται τίποτα. Ρωτάω ευγενικά, πού κόψανε το ρεύμα; Από πιο σπίτι του Μ Χατζιδάκι, διότι εκεί που έμενε ο Μ. Χατζιδάκις επί  30 χρόνια  στο Παγκράτι  είναι το πατρικό μου –έχει αναρτηθεί ταμπέλα από το Δήμο Αθηανίων- και δεν έχει κοπεί κανένα ρεύμα, διότι μένει η αδελφή μου.

Ο κύριος επιμένει, ότι το διάβασε πολύ καλά  και η διακοπή έγινε στο σπίτι του που είναι πλέον   μουσείο  και βρίσκεται  στην πλατεία Προσκόπων. Πληροφορώ εκ νέου τον κύριο όσο ευγενικά μπορώ ότι ο Μ. Χατζιδάκις, δεν έμενε ποτέ στην πλατεία προσκόπων, δεν υπάρχει κανένα  μουσείο εκεί  και το τελευταίο σπίτι του ήτανε Ρηγίλλης  17.

Ο κύριος απαξιωτικά με κοιτάει και μου απαντάει ότι ξέρει πολύ καλά τι διάβασε και ακόμα καλύτερα τι μου λέει.

Δεν έχει βέβαια νόημα πλέον κάθε συζήτηση, αποχωρώ  και γυρνώντας σπίτι μου έξω από το περίπτερο εντοπίζω την εφημερίδα Espresso -σοβαρή φυλλάδα- που έχει πρωτοσέλιδο με μεγάλα γράμματα και μια φωτογραφία «ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ». Μπαίνω στο διαδύκτιο και ανακαλύπτω το εξής κείμενο που κατά τη γνώμη της σοβαρής φυλλάδας ξεσήκωσε θύελλα!

Ειδοποιητήριο διακοπής παροχής ρεύματος ανάρτησαν το πρωί της Παρασκευής συνεργεία της ΔΕΗ στην Ξάνθη έξω ακόμη και από το… σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι, παρά το γεγονός πως στο εν λόγω οίκημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αναστήλωσής του και μετατροπής του σε Μουσείο. Σύμφωνα με το σχετικό ειδοποιητήριο λόγω εργασιών, η διακοπή ρεύματος αφορά επτά συνολικά οδούς της πόλης, μεταξύ των οποίων και η Βενιζέλου, επί της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι»

Μη τρελλαθούμε!!!!! Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!