08 June 2013

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Η κυρία και το σκυλάκι


της Ισμήνης

Η κυρία μας ήταν φιλόζωος, καλά πολύ καλά κάνει, απλά το παράκανε! Είχε ένα σκυλάκι, Παναγιά μου κακομαθημένο και στριμμένο, αλλά γι’ αυτήν ήτανε θεός ο σκύλος της.
Μετά το θάνατο του άντρα της αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στο σκυλί της, που τελικά κάποια στιγμή πάει άφησε κι αυτό τον μάταιο τούτο κόσμο!
Από τότε όπου  έβλεπε σκυλί  έτρεχε   το χάιδευε, του μιλούσε, το τάιζε, έπιανε με τις ώρες κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του σκύλου και ανέλυε τα προβλήματά του, έδινε συμβουλές κλπ. κλπ.  
Άσε που σε όποια ταβέρνα πήγαινε, περιφερόταν στα τραπέζια και μάζευε τα αποφάγια για να ταΐσει τα  αδέσποτα σκυλιά της  περιοχής ή της γειτονιάς της. Είχε γίνει  κομματάκι γραφική για όσους ήταν αδιάφοροι στα ζώα, αλλά από την άλλη μεριά βέβαια οι έχοντες ζώα την λάτρευαν!
Κάποτε, σε μια έξαρση φιλοζωισμού, πήρε ένα παρατημένο  σκυλί από ένα μαγαζί  ζώων  για να το  μεγαλώσει.
Το εν λόγω σκυλί όμως απεδείχθη μεγάλος μπελάς  και της έφερε τα πάνω –κάτω στην τακτοποιημένη  πλέον ζωή της. Αποφάσισε λοιπόν να το επιστρέψει και μάλιστα μια φίλη της, της σύστησε μια κυρία που ενδιαφερότανε να το κρατήσει.
Το έδωσε λοιπόν το σκυλί ελαφρώς ανακουφισμένη αλλά και   ξαλαφρωμένη από κάμποσα ευρώ, διότι  όσο διάστημα είχε το σκυλί, το στείρωσε, το κούρεψε, του έκανε εμβόλια, το πήγε σε γιατρό, του πήρε τα σέα του και τα μέα του! Τέλος πάντων το φιλοσόφησε, άλλωστε οικονομικό πρόβλημα δεν είχε, οπότε θεώρησε το έξοδο αυτό μια καλή πράξη  και ένα πετραδάκι στο βιογραφικό της  για την ώρα που θα δώσει ραπόρτο στον άγιο Μόδεστο  για να εισέλθει στον παράδεισο!
Κάποια στιγμή η φίλη της που της σύστησε την άλλη κυρία που πήρε το σκυλί, της είπε ότι έχει την υποχρέωση σαν φιλόζωη που είναι να βοηθάει οικονομικά την  ιδιοκτήτρια πλέον του σκυλιού να αντεπεξέλθει στα έξοδα και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να δίνει και αυτή ένα ποσό μηνιαίως!!!
Και αυτό το φιλοσόφησε, το εξέλαβε  όμως σαν καλή πράξη προς τρίτους αλλά  και άλλο ένα θετικό για τον άγιο Μόδεστο,  όπως είπαμε!
Τώρα να σας πω το τέλος;  Η φιλόζωη κυρία σκάει κάθε μήνα ένα πόσο συν το ποσό της φίλης της που της λέει ότι λόγω κωλύματος υγείας  αδυνατεί να πάει στην Τράπεζα να σηκώσει λεφτά.
- Δώστα εσύ και θα στα δώσω, είναι η μόνιμη απάντηση.  
Η δε κυρία που έχει το σκυλί  και καρπούται  μηνιαίως το επίδομα  βοηθείας  για  να αντεπεξέλθει στα έξοδα  συντήρησης του σκύλου, όταν της ζήτησε να πάει το σκυλί να το δει βρε αδελφέ, της απάντησε ότι το αυτοκίνητό της είναι Land Rover  και δεν μπορεί να παρκάρει στα στενά που είναι το σπίτι της φιλόζωης κυρίας μας!
Και όσα καταλάβατε, καταλάβατε  γιατί εγώ  τα πήρα στο κρανίο όταν άκουσα την ιστορία!