11 November 2013

Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί ...

μαζί με τον Ιησού και τον ιμάμη Μαχντί.

Για τον ιμάμη Μαχντί έγινε και παλαιότερα εδώ κουβέντα: είναι ο ιμάμης που κατά το 10ο αιώνα, βλέποντας ότι ένας μετά τον άλλον οι προκάτοχοί του έπεφταν θύματα δολοφονίας, κρύφτηκε κάπου στην επαρχία της Περσίας και κάποια στιγμή πέθανε εν ειρήνη, απαρατήρητος από εχθρούς και φίλους. Οι Σιίτες μουσουλμάνοι θεωρούν όμως ότι ο Μαχντί κάπως αναλήφθηκε στους ουρανούς —μιλάμε για παντοδύναμο Αλλάχ, έτσι;— και κάποια στιγμή θα επανέλθει να δικάσει τους αμετανόητους αμαρτωλούς, κάτι σαν την β' παρουσία του Χριστάκη στους χριστιανούς...
 
Τώρα μαθαίνουμε όμως ότι ο αναληφθείς Μαχντί απέκτησε και βοηθό, τον Τσάβες. Γράφει το Έθνος στις 11/11/2013:
 
Την βεβαιότητα ότι ο Τσάβες θα… αναστηθεί μαζί με τον Ιησού και τον ιμάμη Μαχντί (την πιο σεβαστή μορφή για τους σιίτες), εξέφρασε σε επιστολή του προς τους πολίτες της Βενεζουέλας, ο τέως πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
 
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι (ο Τσάβες) θα επανέλθει στη Γη, με όλους τους ενάρετους ανθρώπους και τον Προφήτη Ιησού και τον μόνο διάδοχο της γενιάς των ενάρετων, τον τέλειο άνθρωπο (τον ιμάμη Μαχντί) για να φέρει ειρήνη, δικαιοσύνη και καλοσύνη (στον κόσμο)» ανέφερε σε επιστολή του προς τον λαό της Βενεζουέλας, ο Ιρανός πρόεδρος, συντασσόμενος με θεωρίες συνωμοσίας που χαρακτηρίζουν «ύποπτο» τον θάνατο του Τσάβες.