29 March 2014

Όσα παίρνει... κι όσα φέρνει ο άνεμος

Respect!
της Ισμήνης
Άφησα να περάσουν λίγες ημέρες για να σχολιάσω τον διαγωνισμό  πρόκρισης  τραγουδιών της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στην  Eurovision! Πολλή διαφήμιση, αλλά μάλλον πενιχρό το αποτέλεσμα.
Βέβαια, δεν είμαι ειδική  να σχολιάσω κατά πόσον τα τραγούδια θα αρέσουν ή δεν θα αρέσουν στο ευρύ ευρωπαϊκό κοινό!  Αλλά νομίζω ότι λίγο μετράει αυτό!  Ξέφτισε κι αυτός ο θεσμός που οι τραγουδιστές κάνανε καριέρα μέσω αυτών των διαγωνισμών.
Εγώ θα σταθώ  και θα σχολιάσω άλλα πράγματα,  πχ.  τις  ενδυματολογικές προτιμήσεις των τραγουδιστριών και των παρουσιαστριών!  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλες πρέπει να  εμφανίζονται με ρούχα που παραπέμπουν σε νυχτικά και μάλιστα  σαν αυτά που φοράνε σε οίκους  πολυτελείας  περιμένοντας τον πελάτη!!!!
Φορέματα  κοντά  και ξέκωλα, εντάξει βρε παιδιά να τα βγάλουμε όλα στη φόρα, αλλά δεν σας είπε η γιαγιά σας  ότι όσα λιγότερα δείχνετε τόσο πιο ενδιαφέρον είναι, εκτός αν τα δείχνετε  για να εστιάζεται αλλού η προσοχή και όχι στη φωνή;
Για να μην αναφέρω και την τραγουδίστρια  που παρουσιάστηκε  φορώντας  φόρεμα 2 νούμερα μικρότερο και την μπάκα  φάτσα κάρτα!!!
Αμ εκείνα τα παπούτσια; Τόσο μα τόσο ψηλοτάκουνα που η τραγουδίστρια ακροβατούσε και περίμενα ότι από στιγμή σε στιγμή θα σωριαστεί κάτω. Έκανε δεν έκανε   μερικά βηματάκια σαν  σπαστικό!
Παρατήρησα και κάτι άλλο, τα 2 τραγούδια με τους ελληνικούς στοίχους, περιείχαν  το όνομα της Παναγίας μέσα, μάλλον  επικαλούνταν την ευλογία της για να νικήσουν!!!
Μετά από  2-3 ημέρες διάβασα κριτικές για την παρουσίαση της βραδιάς.
 Άλλη πλάκα και αυτή, γράφανε και σχολιάζανε όπως έλεγε το παιδικά τραγουδάκι, όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι...
Κάποια   δημοσιογραφίσκος δε,  έκανε  ανάλυση και σύγκριση τις νυν τραγουδίστριες με τις τότε τραγουδίστριες που συμμετείχαν σε παλαιότερους διαγωνισμούς,  χαρακτηρίζοντάς τις  με την βαρύγδουπη λέξη  respect.
Τι λες  καλέ;  Σε ποιο κοινό  απευθύνεσαι  κυρά μου και χρησιμοποιείς ξένες  λέξεις;  Εγώ που έχω τελειώσει το 8τάξιο γυμνάσιο της άνω Αγουλινίτσας  τι  θες να καταλάβω; Ή να ρωτήσω, εσύ ξέρεις τι σημαίνει ή έτσι πετάς τη λέξη;
Που είσαι αθάνατε Γιαννόπουλε  να χαρακτηρίσεις την κάθε τσούγδω που πιάνει μολύβι και χαρτί και αυτοχαρακτηρίζεται δημοσιογράφος!